Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Η ποσότητα δε μετατρέπεται πάντοτε σε ποιότητα!

Η ποσότητα των ταινιών (7) της εβδομάδας, η οποία αρχίζει σήμερα, δυστυχώς, κόντρα ακόμα και στο ...είθισται, δε μετατράπηκε σε ποιότητα! Να βγει, δηλαδή, μια ταινία που να σπάσει κόκαλα! Ακόμα και οι συμπαθητικές ταινίες, το διακριτικό κοινωνικό μελό της Λαουρί Τζίλενχαλ «Sherry Baby» και η ποιητική επανάληψη, αλλά αρκετά γερασμένη και φιλοσοφικά ξεπερασμένη ταινία του Ερίκ Ρομέρ «Η Πολίν Στην Παραλία» (1983) δεν καταφέρνουν να αποσπάσουν ολοκληρωτικά την προσοχή μας. Τις παρακολουθούμε με σεβασμό, αλλά όχι με ενθουσιασμό.

Ωραία ιδέα, η οποία όμως ποτέ δεν έγινε ολοκληρωμένη ταινία, είναι η παρ' ολίγον σουρεαλιστική κωμωδία του Τομ Σάντιακ, «Νώε Για Μια Βδομάδα». Ούτε καλή ιδέα, ούτε κωμωδία, κι ας διαφημίζεται σαν τέτοια, είναι η ταινία του Τοντ Χόλαντ «Ενας Τετράποδος Πυροσβέστης».

Μετά τις ...κωμωδίες, απ' όλα έχει ο μπαξές, περνάμε στα ...θρίλερ. Το «Next» του Λι Ταμαχόρι δε σε βλάπτει κατακέφαλα. Σε βλάπτει, πλαγίως! Ο διχασμένος «Mr. Brooks», του Μπρους Α. Εβανς σε σημαδεύει με προσοχή, για να έρθει η χαριστική βολή από το αιματοβαμμένο και άρρωστο «Hostel - Η Συνέχεια της Παράνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ