Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχητικά στοιχεία για παιδιά και εφήβους

Ανησυχητικά στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας από παιδιά και εφήβους στη χώρα μας, που επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων, προκύπτουν από μελέτη του Κέντρου Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου, από το Μάη έως τον Οκτώβρη του 2006 καταγράφηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο 3.060 απόπειρες αυτοκτονίας, απ' τις οποίες οι 513 έγιναν από παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 18 ετών. Το 89,1% των παιδιών που αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ήταν κορίτσια και το 10,9% αγόρια και στην πλειοψηφία τους χρησιμοποίησαν φάρμακα χωρίς συνταγή. Περίπου το 65% των εφήβων που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν ήταν ηλικίας 16-18 ετών.

Μια ακόμα μελέτη της Μονάδας Εφήβων του «Αγλαΐα Κυριακού» δείχνει συσχέτιση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που παίζουν στο διαδίκτυο οι έφηβοι και της παραβατικότητας, αλλά και το ότι η κατάχρηση του διαδικτύου ενδεχομένως να υποκρύπτει ψυχοκοινωνικά προβλήματα και να δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς. Στη μελέτη συμμετείχαν 315 έφηβοι με μέσο όρο ηλικίας τα 15 έτη. Οι περισσότεροι απ' τους εφήβους χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ σε ποσοστό 5,8% οι έφηβοι διασκέδαζαν με βίαια παιχνίδια «χτυπώντας» ηλεκτρονικά θύματα. Το 25% των εφήβων χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ενώ το 10% πάνω από 20 ώρες τη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ