Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάληψη στο κτήμα Δηλαβέρη

Κατάληψη στα 20 στρέμματα του κτήματος Δηλαβέρη ξεκίνησαν από προχτές το απόγευμα κάτοικοι και μαζικοί φορείς του Δήμου Νίκαιας, με πρωτοβουλία της αγωνιστικής δημοτικής αρχής και του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου, απαιτώντας από την κυβέρνηση ο χώρος να απολλοτριωθεί και να αποδοθεί στο δήμο προς όφελος του λαού της Νίκαιας, αλλά και συνολικά του Πειραιά.

Οι κάτοικοι μαζί με συνεργεία του δήμου γκρέμισαν τα συρματοπλέγματα του οικοπέδου και προχώρησαν σε διαμόρφωση του χώρου με την απομάκρυνση των όγκων σκουπιδιών και μπαζών. Κατάφεραν να επιστρώσουν ένα μεγάλο μέρος του με χώμα, το οποίο και δεντροφύτευσαν, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη μετατροπή του κτήματος σε χώρο πράσινου και πολιτισμού με ελεύθερη την πρόσβαση για όλους. Η πρώτη μέρα της κατάληψης «σφραγίστηκε» με το γλέντι που έστησαν οι κάτοικοι με άφθονο κρασί και ψητές σαρδέλες.

Μιλώντας ο δήμαρχος Στ. Μπενετάτος στους κατοίκους, επισήμανε ότι το οικόπεδο Δηλαβέρη «είναι μόνο η αρχή». Ο δήμος μαζί με τους κατοίκους «διεκδικούμε όλους τους ελεύθερους χώρους της πόλης για αξιοποίηση» προς όφελος του λαού της Νίκαιας, «βάζοντας φρένο σε όποιον θεωρεί ότι οι ελεύθεροι χώροι των πόλεων είναι πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματική δραστηριότητα». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ