Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ηταν θέμα χρόνου...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τη σύγκρουση συρμού του προαστιακού με εμπορική αμαξοστοιχία:

«Το δυστύχημα στις γραμμές του ΟΣΕ ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Είναι ευτύχημα που δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Είναι η ώρα να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στους σιδηροδρόμους και να παρθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα αποτρέψουν στο άμεσο μέλλον να έχουμε ανάλογα περιστατικά.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ακόμα μια φορά ότι η πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τον απαξιώνει, δημιουργεί μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές και τον εξοπλισμό του, δεν καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται σε μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό. Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τα εξαντλητικά ωράρια στο υπάρχον προσωπικό, είναι οι παράγοντες εκείνοι που αντικειμενικά διαμορφώνουν το έδαφος για να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για τους επιβάτες και για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν σύγχρονους αποκλειστικά δημόσιους σιδηροδρόμους, που με ασφάλεια και φτηνό εισιτήριο θα εξυπηρετούν στις μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ