Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόπτονται, τάχα, για τους Τσιγγάνους

Καταγγελία του Δήμου Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης για σχετική αναφορά του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τη ριζική αντίθεσή του στις αβάσιμες, όπως τις χαρακτηρίζει, καταγγελίες του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕΕ) για απόπειρα και απειλή παράνομων εξώσεων Τσιγγάνων από την περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης, τονίζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού. Το κείμενο με τις καταγγελίες του ΕΠΣΕΕ κοινοποιήθηκε στο δήμο μόλις προχτές. Ενώ κοινοποιείται στο Συνήγορο του Πολίτη, στον επίτροπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην αντίστοιχη Εθνική Επιτροπή και στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Στο σχετικό ψήφισμα - απάντηση στις κατηγορίες του Παρατηρητηρίου, το ΔΣ Ν. Αλικαρνασσού, αφού σημειώνει πως το υπαρκτό πρόβλημα της κοινωνικής ένταξης των Τσιγγάνων του καταυλισμού της περιοχής είναι γνωστό εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αναφέρει πως όδευε προς τη λύση του με μια κοινά αποδεκτή και συμφωνημένη από το δήμο, την περιφέρεια και τους ίδιους τους Τσιγγάνους λύση. Γι' αυτό, τονίζεται, τέτοιου είδους ενέργειες μόνον υποψίες μπορούν να δημιουργούν γι' αυτόν που τις κάνει, χωρίς μάλιστα να έχει ενημερωθεί από το δήμο πριν.

Ως άξιο απορίας, σημειώνεται στην απάντηση του δήμου, ότι την ίδια μέρα που του κοινοποιούνταν η σχετική αναφορά, εκπρόσωπος της επιτροπής για τα «ανθρώπινα δικαιώματα της αμερικάνικης πρεσβείας» στην Ελλάδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο του δήμου, κάνοντάς του παρατηρήσεις για τα όσα καταγγέλλονται και υποδεικνύοντάς του το πώς πρέπει να κινηθεί ο δήμος! Ετσι, ο δήμος καλεί την κυβέρνηση να κάνει σαφές στους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα ότι δε βρισκόμαστε υπό την κατοχή τους και πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητούν εξηγήσεις ή λογοδοσία από κανέναν πολίτη που βρίσκεται στη χώρα μας, πολύ δε περισσότερο από εκλεγμένους εκπροσώπους Ελλήνων πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ