Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους
  • Τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας
  • Κηδεύτηκαν οι τρεις πυροσβέστες

«Απαιτούμε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα του θανάτου των τριών εποχικών πυροσβεστών στο Ρέθυμνο». Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας μιλώντας χτες κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Α' Θερινού Τμήματος της Βουλής.

Στη συνέχεια ο Τ. Τσιόγκας έκανε λόγο για τις «σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση της γης, που ευνοεί τους εμπρηστές των δασών. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα και σε εκπαίδευση υπονομεύουν το μηχανισμό δασοπυρόσβεσης εκθέτοντας διαρκώς σε μεγάλους κινδύνους τις ζωές των πυροσβεστών. Εγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει και τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους με καταγγελίες για τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. Απαιτούμε τη μονιμοποίηση όλων των εποχικών για να καλύψουν τα κενά».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, δήλωσε πως «η πολιτεία στέκει πλάι στις οικογένειες των θυμάτων και στην οικογένεια του τραυματία. Ζήτησα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η έρευνα - και η διοικητική - για τα αίτια του τραγικού συμβάντος να τεθεί υπό τη δικαστική εγγύηση». «Θέλουμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το χαμό των τριών δασοπυροσβεστών», δήλωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Αγγελος Μανωλάκης.

Κηδεύτηκαν οι τρεις πυροσβέστες

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους κηδεύτηκαν χτες οι τρεις εποχικοί πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Δοξαρό Ρεθύμνου που τέθηκε υπό έλεγχο. Το γιατί μπήκαν στο δύσβατο σημείο, που είχε ως αποτέλεσμα την τραγωδία, εξακολουθεί να αιωρείται ως ερώτημα και να ακούγεται από τα στόματα των συγγενών και φίλων τους. Οι Στυλιανός Μαρκάκης και Ηρακλής Τζανακάκης τάφηκαν στα χωριά Θέρισος και Μπόμπια Ηρακλείου, ενώ ο Νικήτας Κορομηλάς στην Καλαμάτα.

Την ίδια στιγμή, «μάχη» δίνει να κρατηθεί στη ζωή, ο τέταρτος εποχικός πυροσβέστης που βρέθηκε στο ίδιο σημείο με τα θύματα και που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Ο 35χρονος Μανόλης Μανωλιτσάκης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» όπου και μεταφέρθηκε χτες το πρωί. Προχτές το βράδυ, βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τρεις στρατιωτικοί γιατροί από το «401» Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να εξετάσουν τον τραυματία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ