Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Οι επιθέσεις θα πέσουν στο κενό

Την ανάγκη, το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα να συνεχίσει την πάλη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του και την κατάκτηση μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, αναδεικνύει η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Γεωπονικής του ΚΚΕ, με αφορμή διώξεις εργαζόμενων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΓΠΑ).

«Οπως έχει δείξει η ιστορία, όταν ο λαός αντιστέκεται και υψώνει το ανάστημά του, τότε ξεκινά μπαράζ επιθέσεων, τραμπουκισμών και διώξεων εναντίον του προκειμένου να καμφθεί το ηθικό και η θέλησή του. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η επίθεση αυτή κλιμακώνεται: Αφού ξεκίνησε με μηνυτήριες απειλές, συκοφαντίες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον αγωνιστών φοιτητών και καθηγητών, συνδικαλιστών και μη, συνεχίστηκε με κινήσεις, όπως το γκρέμισμα του πολιτιστικού στεκιού του Φοιτητικού Συλλόγου και την εξώθηση σε παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ. Η προσπάθεια τρομοκρατίας συνεχίστηκε με το οργανωμένο σχέδιο απώλειας του εξαμήνου και των εξεταστικών για τους φοιτητές, ιδιαίτερα επεξεργασμένο από τις πρυτανικές αρχές και εφαρμοζόμενο αποκλειστικά στη Γεωπονική. Υπάρχουν όμως εργαζόμενοι εντός του πανεπιστημίου, οι οποίοι δε διστάζουν να εκφραστούν ελεύθερα και να αντιπαρατεθούν απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Οι πρυτανικές αρχές και ο κ. Ζέρβας ως επικεφαλής τους, σαν άλλοι εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής, προβαίνουν σε διώξεις εναντίον τους, καλώντας τους σε απολογία και στήνοντας πειθαρχικά συμβούλια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ολες οι επιθέσεις θα πέσουν στο κενό και παράλληλα όλο και περισσότεροι άνθρωποι του πανεπιστημίου θα υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να εκφοβίζουν και να αυθαιρετούν, εξυπηρετώντας συμφέροντα ξένα προς το χαρακτήρα της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ανώτατης εκπαίδευσης. Ηρθε η ώρα για τους εργαζόμενους και τους ακαδημαϊκούς να εκφράσουν την αγωνιστική τους διάθεση χωρίς φόβο γνωρίζοντας επιπλέον πως οι φοιτητές θα είναι στο πλευρό τους συμπαρατιθέμενοι στην προσπάθειά τους», τονίζει η Κομματική Οργάνωση Γεωπονικής του ΚΚΕ.

Με απόφασή του ο Σύλλογος Φοιτητών ΓΠΑ καταδικάζει τα κρούσματα τρομοκρατίας από την πρυτανεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι απαράδεκτο μέσα στο ακαδημαϊκό άσυλο να διώκονται εργαζόμενοι για την έκφραση των απόψεών τους».

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε μετά από πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ, δηλώνει πως «θεωρεί ότι τα κρούσματα αυτά σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων συνιστούν ακραίο αυταρχισμό που το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα τον καταδικάζει κατηγορηματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ