Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΚΡΙΣΕΙΣ» - ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ «ΚΡΙΣΗ»: «Μέρος της περιουσίας του ετοιμάζεται να πουλήσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών για να πληρώσει τις συντάξεις, ενώ ο ΟΓΑ ζητά οικονομική ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ. Σε οικονομική κρίση και το ΙΚΑ, την ίδια στιγμή που το κράτος "ξεχνά" να εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του» (Από το βασικό θέμα του ΕΘΝΟΥΣ).

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ... «Σε αγώνα δρόμου για την αναζήτηση 24 δισ. ευρώ βρίσκεται η κυβέρνηση, αφού μετά την αναθεώρηση κατά 25% του ΑΕΠ, τα έσοδα του προϋπολογισμού υπολείπονται του μέσου όρου της ΕΕ κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες. Η κυβερνητική ατζέντα για την επόμενη τετραετία (σε περίπτωση νίκης) προβλέπει δεύτερο κύμα μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και πρόσθετους φόρους στα καύσιμα, ακίνητα, κινητά τηλέφωνα, τσιγάρα και ΦΠΑ με στόχο μεν τα 24 δισ., αλλά προσδοκίες ότι θα μαζευτούν τουλάχιστον 10-12 δισ. ευρώ» (Από την πρώτη σελίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ «ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ»: «Ο αντισμήναρχος Μάμας Κρασσάς, αξιωματικός επιχειρήσεων της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών όπου υπάγονται τα 13 παλαιά Καναντέρ, συμπληρώνει φέτος 23 χρόνια πτήσεων. "Επίσης επικίνδυνη είναι η ώρα της ρίψης. Πάνω από τη φωτιά η πυκνότητα του αέρα αλλάζει απότομα και νιώθεις κάτι να σε τραβάει προς τα κάτω: είναι τα αρνητικά τζι, όπως τα ονομάζουμε. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο - όταν κατεβαίνεις σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος και η ταχύτητά σου είναι 200 χιλιόμετρα την ώρα, πρέπει να αντιδράσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αλλιώς..." λέει ο αξιωματικός επιχειρήσεων» (Χάρης Καρανίκας - ΝΕΑ).

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ: «Κέρδη - ρεκόρ που θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τα 2,5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανακοινώσουν για το πρώτο εξάμηνο οι τράπεζες, με τους αναλυτές να περιμένουν αυξήσεις εσόδων ακόμη και άνω του 50%. Οι συνεχόμενες αυξήσεις στα επιτόκια δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που διευρύνουν την ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, η επέκταση των δραστηριοτήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και η έκρηξη εσόδων τους από χρηματιστηριακές συναλλαγές και άλλες προμήθειες χρηματοδοτούν τα υπερκέρδη των τραπεζών, οι ανακοινώσεις των οποίων αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα» (Δημ. Πεφάνης -ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ