Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μας αδειάζουν την τσέπη με το «έτσι θέλω»

Δε γνωρίζουμε πόσοι επιβάτες προνόησαν να «κλείσουν» ακτοπλοϊκό εισιτήριο το χειμώνα για να ταξιδέψουν ...το καλοκαίρι. Δε γνωρίζουμε πόσοι επιχείρησαν - και τελικά κατάφεραν - να προμηθευτούν εισιτήριο 1-2 βδομάδες πριν από το ταξίδι τους.

Εκείνο που γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» είναι ότι γίναμε ακουσίως - πλην υποχρεωτικώς - «διακεκριμένοι» επιβάτες του «Blue Star Πάρος» για να ταξιδέψουμε στην «άγονη» Αστυπάλαια στις αρχές Ιούλη. Εμείς, βέβαια, θέλαμε να ταξιδέψουμε ως επιβάτες «οικονομικής κλάσης» (Γ΄ θέσης) και όχι «διακεκριμένης», που κοστίζει «ο κούκος αηδόνι». Από την εταιρεία, όμως, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια Γ΄ θέσης μόνο για τη μετάβαση, ενώ για την επιστροφή θα έπρεπε να ταξιδέψουμε υποχρεωτικά στη «διακεκριμένη θέση» επειδή ...είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια της Γ΄ θέσης.

Εικάζουμε ότι στη δική μας θέση θα βρέθηκαν και πολλοί άλλοι που επιδίωξαν να ταξιδέψουν στον ίδιο προορισμό, αναζητώντας εισιτήριο από τον περασμένο Ιούνη.

Δε φτάνει που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι - έτσι κι αλλιώς - «φαρμάκι», οι εφοπλιστές με το κόλπο της «διακεκριμένης ασυδοσίας τους», επί της ουσίας μας υποχρεώνουν να ...τσοντάρουμε στην αύξηση των υπερκερδών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ