Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπουλάνε τα «ασημικά»

Ενα νέο κύμα «αξιοποίησης» περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου απειλεί να πάρει τη μορφή ...τσουνάμι. Μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομίας με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, τα καζίνο πήραν τη ...σειρά τους για μια «ηρωική έξοδο» από την ιδιοκτησία ή τη διαχείριση του δημοσίου, ανάλογα τις συμβάσεις που θα συναφθούν.

Ωστόσο, αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι το ...μετρητό, εάν ληφθούν υπόψη και τα μεγάλα προβλήματα στην πορεία του προϋπολογισμού.

Την ίδια ώρα, η μετανοούσα «αμαρτωλή» ΕΤΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς να εκχωρήσει με τον έναν ή άλλον τρόπο «φιλέτα» του δημοσίου, μαρίνες, λιμένες, αλυκές (Αναβύσσου), Ξενία. Η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων ιδεολογικοποιείται και από αυτή την κυβέρνηση. Να «αξιοποιηθούν», να μην είναι το κράτος επιχειρηματίας. Ολα, λοιπόν, στους ιδιώτες που νομιμοποιούνται να βγάζουν τρελά κέρδη με την υποδομή που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, αντί ευτελών ενοικίων και τιμημάτων.

Που και ευτελή να μην ήταν - τμήματα των εκτάσεων και της υποδομής είναι ανεκτίμητα εξάλλου - δε θα είχε μεγάλη διαφορά. Εκτάσεις, ακτές, λιμένες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, το σύνολο της τουριστικής περιουσίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να επωφεληθεί ο λαός και όχι οι «μπίζνεσμαν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ