Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τραγικά θύματα της ΔΑΣΟΚΤΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ οι χειριστές του πυροσβεστικού αεροπλάνου

Το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ζητά από την κυβέρνηση να μην παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε σπιθαμή γης της Πάρνηθας

  • Συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές, προσθέτοντας δύο ακόμη τραγικά θύματα της δασοκτόνας πολιτικής με το θάνατο των χειριστών του πυροσβεστικού αεροπλάνου, που οφείλεται και στις τεράστιες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα σε υλικά μέσα και προσωπικό, καθώς και στην καταπόνηση από τον ηρωικό αγώνα για τις κατασβέσεις των πυρκαγιών. Η κυβέρνηση οφείλει να καλύψει άμεσα όλες τις ελλείψεις μαζί με την εξαγγελία συγκεκριμένου σχεδίου για ενιαίο φορέα δασοπροστασίας, με πλήρη εξοπλισμό, χωρίς εποχικούς εργαζόμενους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ζητά από την κυβέρνηση να μην παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε σπιθαμή γης της Πάρνηθας. Τα μέτρα του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ είναι λειψά και αποσπασματικά γιατί αφορούν ένα μικρό μέρος της Πάρνηθας, αφήνουν ανέγγιχτο το θέμα της ιδιοκτησίας δασικών εκτάσεων, είναι μακριά από την πλήρη προστασία της, εξαιρώντας περιοχές απ' αυτήν, ενώ η μείωση των οικιστικών θυλάκων και των όρων δόμησης δε σημαίνει αποθάρρυνση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ ζητά άμεσα μέτρα προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα που αναμένεται να επιδεινωθούν στους ανοχύρωτους όμορους Δήμους Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και αλλού.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ