Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαπιστευτήρια..

«...πώς θα ζήσουμε τώρα πια χωρίς τη Σοβιετική Ενωση; Αποδεικνύεται ότι ζούμε... Οσον αφορά τα προβλήματα σχετικά με τις κοινωνικές, ιδεολογικές, πολιτισμικές επιπτώσεις της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, νομίζω πως αυτά αναδείχνονται από την ανέγερση του τείχους. Ισως ήταν σημαντικότερο σημείο καμπής η ανέγερση του τείχους, ως ένα σημείο συμβολικό, θα έλεγα του εκφυλισμού του παγκόσμιου σοσιαλιστικού εγχειρήματος...».

«Φαίνεται ότι η αντίληψη της διεθνούς επανάστασης είναι πιο κοντά στις σημερινές, στις μετά το '89, πραγματικότητες, από την αντίληψη του σοσιαλισμού σε μία μόνο χώρα...».

Ποιες από τις βασικές αξίες που εγκολπώθηκε η αριστερά παραμένουν ιδιαίτερα δραστικές σήμερα; «Σχεδόν όλες, κατά τη γνώμη μου, όταν μιλάμε για αξίες και όχι για στρατηγικές, όπως η δικτατορία του προλεταριάτου».

Τα διαπιστευτήριά του καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή» με θέμα «Η αριστερά μετά το '89». Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά. Αλλά αξίζει να καταγραφεί. Οπως και οι απόψεις του ότι η «αριστερά πρέπει να απογαλακτιστεί από την κληρονομιά της», να πάψει «να συζητά για το παρελθόν, είτε είναι αυτό πριν πέντε χρόνια είτε πριν σαράντα - πενήντα χρόνια»... Το παρελθόν διδάσκει και οι διδαχές του δεν αρέσουν καθόλου στον ΣΥΝ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ