Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Επιτεύγματα» εικονικής πραγματικότητας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η διευκόλυνση των Αθιγγάνων στην απόκτηση «διπλώματος» οδήγησης και οι ιδεατοί ποδηλατόδρομοι είναι τα τελευταία «επιτεύγματα» στη... ρόδινη λειτουργία των Οργανισμών και Επιχειρήσεων που εποπτεύει ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπης.

Με αλλεπάλληλες προεκλογικές φιέστες ο υπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάζει τις αστικές συγκοινωνίες να δουλεύουν... ρολόι. Τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» (ΟΑ) να πετούν χωρίς... αναταράξεις. Τον ΟΣΕ και τον προαστιακό να προσφέρουν... ανέμελες διαδρομές.

Αυτή βέβαια είναι η μη ρεαλιστική εικόνα, την οποία επιχειρεί να προβάλλει στις φιέστες του ο Μιχ. Λιάπης. Η ρεαλιστική εικόνα είναι ακριβώς η αντίθετη: Αστικά λεωφορεία μένουν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Στον «ηλεκτρικό σιδηρόδρομο», παρά τις υποσχέσεις του ότι από τον περασμένο Ιούνη θα είχαν τοποθετηθεί κλιματιστικά στους περισσότερους συρμούς, οι διαδρομές είναι αφόρητες με τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις ΟΑ «βγάζεις» εισιτήριο, αλλά πετάς με ξένη εταιρεία και ξένα πληρώματα. Στον ΟΣΕ και στον προαστιακό «πετσόκοψαν» καλοκαιριάτικα τα δρομολόγια, με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, αλλά επί της ουσίας για να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας, μετά το πρόσφατο σιδηροδρομικό ατύχημα στα Σεπόλια.

Και όλα αυτά φυσικά τα γνωρίζει «από πρώτο χέρι» ο υπουργός. Αλλο αν προβάλλει μια «εικονική πραγματικότητα» για να κερδίσει «πόντους» ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η κυβέρνηση, στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ