Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξευτελισμός με 66 ΛΕΠΤΑ για... αντιμετώπιση της φτώχειας!

Με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση ομολογεί εκείνο που προεκλογικά επιχειρεί να κρύψει, όπως και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Οτι μετά τις εκλογές θα πάρουν χειρότερα μέτρα στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, στο εισόδημα, όπως επιτάσσουν οι συναποφάσεις τους στην ΕΕ...

  • «Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής» ονομάζεται η νέα πρόκληση της κυβέρνησης, απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά, που εξαιτίας της πολιτικής στήριξης της πλουτοκρατίας, ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόγραμμα «αντιμετώπισης» της ένδειας, που μαστίζει 2.100.000 άτομα, με τη χορήγηση εξευτελιστικού ποσού το πολύ έως 66 λεπτά τη μέρα!!!
  • Είναι μέτρα προσβλητικά και επικίνδυνα για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα φτωχοκομείου, αλλά με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Ο κύριος στόχος της κυβέρνησης με αυτά τα μέτρα - εκτός από την εξαπάτηση - είναι να αξιοποιήσει την εξαθλίωση και τα επιδόματα διαχείρισής της για να ρίξει ακόμα πιο χαμηλά τους μισθούς και τις συντάξεις και να κλιμακώσει την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  • Οι εργαζόμενοι με την πάλη και την ψήφο τους να διεκδικήσουν την κάλυψη των σημερινών τους αναγκών. Σταθερή εργασία για όλους, 5ήμερη, 7ωρη, 35ωρη, κατώτερο βασικό μισθό 1.300 ευρώ, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ