Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ψηφίστε ΚΚΕ - ενισχύστε τη δύναμή σας

«Οι αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αναδείξει πώς τους συμπεριφέρθηκαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι αγώνες τους, από τις κυβερνήσεις και των δύο αυτών κομμάτων, δέχτηκαν τον αυταρχισμό και την κοροϊδία και σήμερα, προεκλογική περίοδος, η κοροϊδία συνεχίζεται με παροχολογία».

Τα παραπάνω τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας τους πυροσβέστες του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Δραπετσώνας, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί, και από τα ιδιαίτερα προβλήματα και από την πείρα της ζωής τους και από τα προβλήματα του κλάδου τους, να δείξουν αγωνιστικότητα, να μη συμβιβαστούν με τη μιζέρια και την κοροϊδία και αποφασιστικά, δυναμικά να ενισχύσουν τη δύναμή τους. Να ενισχύσουν δηλαδή και με την ψήφο τους το ΚΚΕ που είναι συμπαραστάτης στον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα και της Πυροσβεστικής. Ενδεικτικά στο συγκεκριμένο Σταθμό, αν και με βάση τον πεπαλαιωμένο οργανισμό του 1967 φαίνεται να είναι καλυμμένες όλες οι θέσεις, με βάση τις πραγματικές ανάγκες απαιτείται το διπλάσιο περίπου προσωπικό. Για παράδειγμα, το 1990 υπήρχαν 5 οχήματα, τα οποία αυξήθηκαν στα 25 με το ίδιο προσωπικό και πολλαπλάσιες ανάγκες στην περιοχή. Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών το καλοκαίρι στο συγκεκριμένο Σταθμό προσλαμβάνονται 60 περίπου εποχικοί ενώ οι πυροσβέστες δεν παίρνουν επίδομα βαριού και ανθυγιεινού επαγγέλματος.

Αντί για την κάλυψη των κενών θέσεων στην Πυροσβεστική, τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, έφτιαξαν Σώμα Αγροφυλακής στα πρότυπα της ΕΕ και Σώματα που επιτελούν κοινωνικό έργο τα κάνουν πιο αυταρχικά εντάσσοντάς τα στα Σώματα Ασφαλείας.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, στο Ασφαλιστικό, στις νέες αυξήσεις σε υπηρεσίες και είδη λαϊκής κατανάλωσης που θα πάρουν πίσω όσα ψίχουλα υπόσχονται προεκλογικά οι εκπρόσωποι και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε να ψηφίσουν ενάντια στη μιζέρια και στην κοροϊδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ