Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Επιδόματα φτωχοκομείου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την εξαγγελία του «Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής», τονίζει:

«

Η εξαγγελία του "Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής" και των επιδομάτων ελεημοσύνης από την κυβέρνηση, είναι μέτρα προσβλητικά και επικίνδυνα για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα φτωχοκομείου, αλλά με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ο κύριος στόχος της κυβέρνησης με αυτά τα μέτρα - εκτός από την εξαπάτηση - είναι να αξιοποιήσει την εξαθλίωση και τα επιδόματα διαχείρισής της για να ρίξει ακόμα πιο χαμηλά τους μισθούς και τις συντάξεις και να κλιμακώσει την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Με αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση ομολογεί αυτό που προεκλογικά επιχειρεί να κρύψει, όπως και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Οτι μετά τις εκλογές θα πάρουν χειρότερα μέτρα στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, στο εισόδημα, όπως επιτάσσουν οι συναποφάσεις τους στην ΕΕ και η υλοποίηση της στρατηγικής της Λισαβόνας.

Η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν χτυπηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο πρέπει να απορρίψουν την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με την πάλη και την ψήφο τους να διεκδικήσουν την κάλυψη των σημερινών τους αναγκών. Σταθερή εργασία για όλους, 5ήμερη, 7ωρη, 35ωρη, κατώτερο βασικό μισθό 1.300 ευρώ, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Λαϊκή αντεπίθεση τώρα, με ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ