Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΒΟΣ
Επιτυχημένη η φιλειρηνική εκδήλωση στην Αγιάσο

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου και ο Δήμος Αγιάσου στις 7/8/07, ημέρα Τρίτη, στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 62η επέτειο από τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές. Ηταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρωτομάρτυρα της Ειρήνης, βουλευτή, επιστήμονα και αθλητή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η εκδήλωση ήταν ολοήμερη. Στην πλατεία υπήρχε φωτογραφικό υλικό με τις φρικαλεότητες των ιμπεριαλιστών από τους βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι μέχρι τους πρόσφατους πολέμους σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη, όπου μέλη της Επιτροπής προθύμως ενημερώνανε τους Αγιασώτες και τους επισκέπτες για την ανάγκη δραστηριοποίησής τους στο Κίνημα Ειρήνης.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που περιείχε δύο ομιλίες.

Στην πρώτη, ο δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, αναφέρθηκε στην ίδρυση και δράση της Λέσχης Νεολαίας Λαμπράκηδων στην Αγιάσο, ενώ, στη δεύτερη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου Θανάσης Καλογερογιάννης αναφέρθηκε στη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο χρονικό της δολοφονίας του και στα αγωνιστικά καθήκοντα στα οποία καλείται ν' ανταποκριθεί το σύγχρονο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Η βραδιά κατέληξε με μουσικό ποιοτικό πρόγραμμα που είχε τραγούδια αντιπολεμικά και πολιτικά.

Η χτεσινή εκδήλωση, παρά του ότι ο Αύγουστος γενικά είναι μήνας πανηγυριών και διακοπών, δεν εμπόδισε αρκετούς επισκέπτες να επισκεφθούν την έκθεση, να μιλήσουν με μέλη της Επιτροπής Ειρήνης και να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και το πρόγραμμα.

«Ηταν μια όαση παροχής μνήμης και συνείδησης μέσα στο γενικότερο κλίμα του τουριστικού καταναλωτισμού. Η επιλογή αφιέρωσης της αντιπολεμικής εκδήλωσης στον Γρηγόρη Λαμπράκη, όπως εξήγησε σε τοπικό κανάλι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου Θ. Καλογερογιάννης, οφείλεται στο ότι ο Γρηγόρης Λαμπράκης προσέφερε τη ζωή του και αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία του στιγμή για να εξασφαλιστεί αποπυρηνικοποιημένη ζώνη στα Βαλκάνια και ν' αποτραπεί η εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων στην Κρήτη κάτι που επιβάλλεται να τ' αντιμετωπίσουμε κι εμείς οι σύγχρονοι αγωνιστές της Ειρήνης. Επιπλέον, ο θάνατος αποτέλεσε το έναυσμα αφύπνισης της κοινωνίας και μαζικής ένταξης της νεολαίας στον πολιτικοποιημένο αγώνα.

Ηταν μια εκδήλωση που θα έχει συνέχεια, γιατί οι απαιτήσεις του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος είναι τεράστιες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες πορείες ειρήνης (2008-05-14 00:00:00.0)
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2007-08-07 00:00:00.0)
Την ερχόμενη Τρίτη στην Ακρόπολη (2007-08-03 00:00:00.0)
Φιλειρηνική εκδήλωση στο Μόλυβο (2003-08-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα (2000-08-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ειρήνης στο Αιγαίο (1996-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ