Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχεδιασμοί με φόντο τις εκλογές

Τις παροχές πτωχοκομείου που ανακοινώνουν πλέον σε καθημερινή βάση οι υπουργοί της κυβέρνησης θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός για να ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα σ' ένα κλίμα δήθεν «κοινωνικών παροχών» και πάνω σ' αυτό να «πατήσει» για να διατρανώσει την πολιτική πρόθεση της ΝΔ: Να προχωρήσει στην προώθηση νέου γύρου μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, την παιδεία, το κράτος με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, όπως φανερώνουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί θα γίνει μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, μετά τη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, με την κυβέρνηση να θέλει να πάει στις κάλπες στις 23 ή 30 Σεπτέμβρη. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ για νέες προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, με την «εθνική κατώτατη σύνταξη» και την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας να αποτελούν το βασικά «χαρτιά» εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαϊκών στρωμάτων στην κυβερνητική «φαρέτρα» που στόχο θα έχουν να κρύψουν τις ανατροπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την επόμενη των εκλογών στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Πάντως και χτες οι υπουργοί της ΝΔ επιχειρούσαν σε όλους τους τόνους να ισχυριστούν ότι οι εξαγγελίες δεν αποτελούν προεκλογικές «παροχές», αλλά τήρηση του κυβερνητικού προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ