Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισίας μεγαλείο...

«Γιατί οι πυρκαγιές; Γιατί να χαθούν ανθρώπινες ζωές; Γιατί οι καταστροφές των περιουσιών τους; Γιατί να χαθούν τα όμορφα δάση μας;». Αναρωτήθηκε την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι έχει «το χρέος να πει την αλήθεια»... Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε «εγκληματική αμέλεια. Αμέλεια στη χρηματοδότηση της πρόληψης. Αμέλεια στην πρόσληψη πυροσβεστών. Αμέλεια στην εκπαίδευσή τους».

Την ίδια στιγμή που περιέγραφε με σαφήνεια τη διαχρονική πολιτική του δικομματισμού που οδήγησε στις σοβαρές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού στο επίπεδο της πρόληψης και της αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών και αναγκών, ο Γ. Παπανδρέου, υπερασπιζόμενος την πολιτική του «λιγότερου κράτους» που εμπορευματοποιεί τη γη και διαλύει στο όνομα του «μεγάλου κόστους» την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απέδωσε τις «αιτίες» της τραγωδίας στη «βάναυση κομματικοποίηση και πελατειακή αντίληψη, την κομματικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και πυρόσβεσης»...

Επειδή ακριβώς ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι την επομένη των εκλογών μια πιθανή «πράσινη» κυβέρνηση θα συνεχίσει να ιδιωτικοποιεί το δημόσιο πλούτο και στο όνομα της δήθεν «οικονομικής εξυγίανσης» θα συνεχίσει να υποχρηματοδοτεί τις υπηρεσίες πρόσληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, επέλεξε την ανώδυνη κριτική του «κομματικοποιημένου κράτους», το οποίο θα ...επανιδρύσει ο ίδιος, όπως είχε υποσχέθηκε και ο Κ. Καραμανλής πριν γίνει πρωθυπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ