Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το σχέδιο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ «οργανωμένο σχέδιο», κ. Καραμανλή. Μόνο που το έχουν οργανώσει εδώ και 30 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας νόμους που επιτρέπουν την οικοπεδοποίηση και αδρανοποιούν την πολιτική προστασία. Απλά πράγματα.

Η Ελλάδα δεν έχει πέσει θύμα ούτε κάποιας ...διεθνούς οργάνωσης ανισόροπων εμπρηστών, ούτε στα δάση της Πελοποννήσου και της Εύβοιας ζουν ξωτικά και καλικάντζαροι που χαίρονται με την αποσταθεροποίηση του κράτους, ούτε ξεκίνησε καμία εισβολή εξωγήινων.

Στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει πάνω από όλα το κέρδος κι αυτοί που το απομυζούν. Και τα δέντρα που απλώς παράγουν οξυγόνο για να αναπνέουμε σε αυτούς φαίνονται σαν ανεκμετάλλευτη επενδυτική δυνατότητα.

Τα δάση, λοιπόν, παράγουν ευρώ μόνον όταν τα κάνουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή οικόπεδα για πώληση. Ετσι, το πράγμα είναι ξεκάθαρο: Γη που δεν αγοράζεται και πουλιέται κανείς δεν κάνει σχέδια για να την κάψει.

Ομως, ούτε ο Κ. Καραμανλής, ούτε ο Γ. Παπανδρέου θέλουν να κάνουν κάτι γι' αυτό. Αλλες είναι οι δεσμεύσεις τους κι αυτές δεν τις «προσπερνάνε», ακόμη και αν καούμε όλοι.

Ξέρουν, όμως, ότι ο κάθε Ελληνας νιώθει εξοργισμένος και γι' αυτό ένας είναι ο στόχος τους: Να μπλοκάρουν την οργή του σε ένα διάδρομο με «μπλε» και «πράσινους» τοίχους που στο τέλος καραδοκεί μια αόριστη απειλή.

Μόνο που ξεχνούν ότι ο κόσμος ακόμη και όταν τσαντίζεται μπορεί να σκεφθεί και πρόκειται να το κάνει.

ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ να βλέπει ότι η χώρα είναι «ακυβέρνητη». Γιατί αυτό που δε θέλει να πει είναι ότι «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται». Και στο χάος των πυρκαγιών που μαίνονται αυτοί που χαίρονται είναι αυτοί που πραγματικά κυβερνούν είτε με Νεοδημοκράτες είτε με ΠΑΣΟΚους πρωθυπουργούς...


Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο για τον Αλέκο Αλαβάνο, μάλλον πρέπει να εξηγήσει, ακόμη και στους ψηφοφόρους του ΣΥΝ, πώς γίνεται και δε «βλέπει» την οικοπεδοποίηση και την εκμετάλλευση της γης και ανέδειξε σε Νο 1 εχθρούς των δασών τους ...βοσκούς και τη ΔΕΗ. Κάτι μας λέει ότι θα δυσκολευτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ