Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Καταδικάστε το δικομματισμό

Συγκέντρωση στο χωριό Βερδικούσια

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, όπως των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στις αιτίες, στις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ και στη σημασία των ερχόμενων εκλογών, αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, ο Αντ. Σκυλλάκος, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νομό Λάρισας, μιλώντας την περασμένη Κυριακή σε συγκέντρωση στο ορεινό χωριό Βερδικούσια.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του, βρέθηκαν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις των πυρκαγιών που καίνε τη χώρα και οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην πρόταση για σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το ζήτημα των πυρκαγιών ο Αντ. Σκυλλάκος είπε «δεν την αρνούμαστε», «όμως - υπογράμμισε - ο διάλογος για τα δάση γίνεται από χρόνια και ιδιαίτερα γίνεται αυτό το καλοκαίρι λόγω της μεγάλης έκτασης των πυρκαγιών».

Και πρόσθεσε: «Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά τις αιτίες της καταστροφής, αλλά αρνούνται ν' αποδεχτούν τις προτάσεις του ΚΚΕ.

Πρώτον, δε λένε κουβέντα για "γενναία" αύξηση των κονδυλίων από τον προϋπολογισμό για τα δάση. Συνέπεια της πενιχρής χρηματοδότησης είναι η ανύπαρκτη πρόληψη και η λειψή καταστολή. Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, ο μη καθαρισμός των δασών, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση, οι ελάχιστες αναδασώσεις που γίνονται κλπ.

Και δεύτερον, όχι μόνο αρνούνται "ν' ανοίξουν" το θέμα ιδιοκτησίας των δασών, αλλά με σειρά νόμων και αλλαγών στο Σύνταγμα επιδιώκουν τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων προς όφελος μεγάλων συμφερόντων (επιχειρηματιών, καταπατητών, οικοδομικών συνεταιρισμών, μοναστηριών) που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες δασών. Αν δε θεωρηθούν όλες οι δασικές εκτάσεις περιουσία του Δημοσίου, θα συνεχιστούν οι εμπρησμοί στις περιοχές τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στην επιφάνεια, στο ποιος λειτουργεί καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Στο αν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι γαλάζιοι ή πράσινοι. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...».

Καταλήγοντας ο Αντ. Σκυλλάκος απηύθυνε κάλεσμα καταδίκης του δικομματισμού και όσων τον στηρίζουν και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, η οποία θα αποβεί προς όφελος των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ