Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισχυρό ΚΚΕ για να είμαστε και εμείς ισχυροί

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη περιόδευσε χτες το πρωί ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά

Αξημέρωτα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο μόλο που βρίσκεται το επισκευαζόμενο δεξαμενόπλοιο «AILSA CRAIG». Στο καράβι που στις 16 του Ιούλη, δύο εργάτες έγιναν παρανάλωμα μέσα στην «γκαζωμένη» δεξαμενή όπου τους έστειλαν εφοπλιστής και εργολάβος. Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά, έχει ήδη πιάσει τη συζήτηση με τους εργάτες που πριν ενάμιση μήνα έχασαν τους δύο συναδέλφους τους. Εχουν ακόμα μισή ώρα πριν πιάσουν δουλιά. Ολοι είναι σοκαρισμένοι και οργισμένοι για τις πυρκαγιές και κυρίως για τον συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο των νεκρών.

Ωστόσο, από τα όσα λένε γίνεται ξεκάθαρο ότι έχουν τεράστια πείρα και ξέρουν τι ακριβώς γίνεται. Γνωρίζουν, όπως επισήμανε και ο Σ. Πουλικόγιαννης μιλώντας τους, ότι οι δεκάδες νεκροί από τις πυρκαγιές που «τρώνε» τη χώρα και οι εκατοντάδες νεκροί εργάτες της Ζώνης είναι θύματα της ίδιας πολιτικής, η οποία όπως οπλίζει το χέρι των εφοπλιστών, των μεγαλοεργοδοτών να σκοτώνουν εργάτες για το κέρδος, έτσι οπλίζει και το χέρι των εμπρηστών. Γνωρίζουν ότι οι μέχρι τώρα 63 καμένοι ήταν άνθρωποι, εργαζόμενοι, απλοί βιοπαλαιστές.

«Με βάση την πείρα μας, συνέχισε, από την πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είναι αδιανόητο, εμείς εργάτες άνθρωποι να ψηφίσουμε έναν από αυτούς. Να ψηφίσουμε τα κόμματα αυτά που για λογαριασμό των εφοπλιστών, των μεγαλοεργοδοτών, μας στερούν το μεροκάματο, μας κόβουν τις συντάξεις, μετατρέπουν τα δάση της χώρας σε οικοδομικά τετράγωνα, μας στέλνουν στον τάφο. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα και το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Οσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε κι εμείς γιατί προέρχεται από μας. Ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών σημαίνει πιο ισχυροί οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, νέα επώδυνα μέτρα για μας. Γι' αυτό και εμείς θέλουμε ανίσχυρη κυβέρνηση, ισχυρά ταξικά συνδικάτα, ισχυρό ΚΚΕ για να είμαστε εμείς οι ισχυροί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ