Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καμένες» δημοσκοπήσεις

Στη λογική του «ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινείται και η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τεράστιο πολιτικο-οικονομικό και οικολογικό έγκλημα σε βάρος του λαού.

Οι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» έχουν πέσει με τα μούτρα να καταγράψουν τυχόν αλλαγή διαθέσεων των λαϊκών στρωμάτων υπό την επίδραση των πυρκαγιών, θεωρώντας ότι τα πράγματα διαμορφώνονται «από μηδενική βάση».

Η δημοσκόπηση της «Αλκο» για λογαριασμό του «Αλτερ» δεν πρόλαβε «να πιάσει» την επίδραση των πυρκαγιών καθώς από το δείγμα των 2.000 ατόμων μόνο οι 500 ρωτήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Η δημοσκόπηση καταγράφει για ακόμα μια φορά την τεράστια δυσαρέσκεια για τους δύο μονομάχους, τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν υψηλά. Ειδικότερα, μόνο ένας στους τέσσερις (25,6%) δηλώνει ικανοποιημένος από την κυβέρνηση και σχεδόν ένας στους πέντε (22,9%) από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εξαγγελίες της ΝΔ βουλιάζουν στην ανυποληψία (το 63% δεν έχει καμία εμπιστοσύνη), ενώ το ίδιο περίπου ποσοστό θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα έκανε τα ίδια και χειρότερα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 0,8% συγκεντρώνοντας το 35% έναντι 34,2% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΝ 3,4%, ο ΛΑΟΣ 3,6% και η «αδιευκρίνιστη ψήφος» 11,8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ