Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΣΕΑ ΕΒΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Στο ύψος των πραγματικών αναγκών ο πήχης των διεκδικήσεων

Εργαζόμενοι και νεολαία ετοιμάζονται για τη λαϊκή κινητοποίηση στις 8 Σεπτέμβρη

Η αφίσα για το συλλαλητήριο στις 8 του Σεπτέμβρη
Η αφίσα για το συλλαλητήριο στις 8 του Σεπτέμβρη
Τη συμμετοχή του στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ προετοιμάζει ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από το συλλαλητήριο, που θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, θα προβάλλουν αγωνιστικά τις διεκδικήσεις τους, για ικανοποίηση των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών τους, στη δουλιά, στη σύνταξη, στην Υγεία, στην Παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, την υλοποίηση των μεγάλων έργων με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Κόντρα στις Σειρήνες της συναίνεσης και της υποταγής, που καλούν σε υποστολή της σημαίας του αγώνα, στο όνομα δήθεν του «σεβασμού του θεσμού της ΔΕΘ», αλλά και της «οικονομίας» της πόλης, ο εργαζόμενος λαός ετοιμάζεται να διαδηλώσει ενάντια στην πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στραγγαλίζει τα μεροκάματα, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, ξεκληρίζει την αγροτιά, καταδικάζει τη νέα γενιά σε δουλιά και ζωή χωρίς δικαιώματα.

Την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, σε συνέντευξη Τύπου, το ΠΑΜΕ θα παρουσιάσει το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2008.

Μητρόπολη της ανεργίας

Στο μεταξύ, οράματα για μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «μητροπολιτικό κέντρο» και «πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» παρουσιάστηκαν για άλλη μια φορά, στη διάρκεια της καθιερωμένης σύσκεψης που διοργάνωσε χτες ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ, με σκοπό να συνταχθεί ψήφισμα αιτημάτων των φορέων της πόλης προς την πολιτεία.

Αυτό το ψήφισμα αποτέλεσε ένα ακρωτηριασμένο κείμενο, όπου καταγράφεται ό,τι είναι εντός των ορίων της αρεσκείας και της πολιτικής της διοίκησης (ΝΔ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συναίνεση, φυσικά, των γαλαζοπράσινων εκπροσώπων των φορέων. Ολοι μαζί, σε πλήρη στοίχιση, προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό πως η «διεθνοποίηση» του ρόλου της Θεσσαλονίκης θα ανεβάσει την ποιότητα ζωής τους.

Οι τοποθετήσεις των φορέων, παρότι δεν αποκάλυψαν τα αίτια, εν τούτοις δεν κατάφεραν να κρύψουν την πραγματική εικόνα της Θεσσαλονίκης. Η ανεργία χτυπάει κόκκινο, η αγορά και το εμπόριο έχει φθίνουσα πορεία για τους αυτοαπασχολούμενους, η φορολογία μαστίζει τα λαϊκά εισοδήματα, ακίνητα - «φιλέτα» της έχουν αγοραστεί από βουλγαρικά και κυπριακά κυκλώματα «μαύρου χρήματος», οι μεσαίοι επιχειρηματίες της πόλης ζουν με τον εφιάλτη της επέλασης των μονοπωλιακών συμφερόντων, τα πανεπιστήμια με αγοραία λογική παρακαλάνε για συμπράξεις με φορείς της πόλης (δημόσιους και ιδιωτικούς), οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προβάλλονται ως λύση στα δήθεν «άδεια ταμεία του κράτους», το συγκοινωνιακό πρόβλημα έχει πολλαπλές επιπτώσεις κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ