Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγάλο κόλπο με τους άνεργους

Η πραγματική ανεργία στη Θεσσαλονίκη ξεπερνά το 18%, παρά το γεγονός ότι επίσημα την κατεβάζουν στο 11%. Μόνο την τελευταία τετραετία έκλεισαν μια σειρά επιχειρήσεις, αφού προηγουμένως μείωσαν δραστικά το προσωπικό τους, όπως: «Φλώρινα Χωναίος», «Μπαλάφας», «Καματάκης ΑΤΕΕ», «Βυζαντίν», «Καλτόν», «Μόντε Σταρ» και άλλες. Πολλές ακόμα μείωσαν το προσωπικό τους μέχρι και 50%. Συνολικά, περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλιά τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Και χτες η κυβέρνηση διάλεξε ενόψει των εκλογών να κοροϊδέψει ακόμα μια φορά τους άνεργους, εξαγγέλλοντας «πρόγραμμα ολοκληρωμένης Παρέμβασης στο Νομό Θεσσαλονίκης για τη μείωση της ανεργίας» του ΟΑΕΔ, που τάχα θα δώσει απασχόληση σε 1.200 άνεργους. Το σίγουρο είναι ότι οι εργοδότες θα βάλουν στην τσέπη 17.280.000 ευρώ προσλαμβάνοντας ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια. Ενα ακόμα προεκλογικό τρικ που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή εργασία.

Και όχι μόνο αυτό. Οι εργοδότες κερδίζουν διπλά, αφού η κυβέρνηση τους επιτρέπει να τοποθετούν τους άνεργους σε θέσεις εργασίας που έμειναν κενές ύστερα από τις λεγόμενες «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και «οικειοθελείς μειώσεις του χρόνου εργασίας»! Καλό το κόλπο. Απολύεις έναν εργαζόμενο με κατοχυρωμένα και ώριμα δικαιώματα και έρχεται η κυβέρνηση να στον αντικαταστήσει με ένα «φτηνό» άνεργο, δίνοντας από πάνω στον εργοδότη σαν επιδότηση και τα 2/3 του μεροκάματου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ