Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ: «Στον επιχειρηματικό κόσμο έχει καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες η κουλτούρα του "φιλανθρωπικού ανταγωνισμού" καθώς οι εταιρίες διαγκωνίζονται σχετικά με τη μεγαλύτερη προσφορά στις πληγείσες περιοχές» (στην πρώτη σελίδα στη ΧΩΡΑ).

ΠΟΙΑΝΟΥ Ο «ΤΟΠΟΣ» ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ; «Μετέχουν στις εκλογές εντελώς συμβολικά (...) κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς καμία πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου (...) στην ηθική της ευθύνης η ιδιότυπη αυτή Αριστερά αντιπαραθέτει τη ρητορική των αγώνων (...) όλα αυτά δε θα είχαν κανένα νόημα αν ο βλακώδης εκλογικός νόμος που ψήφισε το ΠαΣοΚ δεν καθιστούσε ορατό το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας (...) δεν ξέρω πόσο ακριβά θα το πληρώσει ο τόπος» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΘΥΜΟΙ: «Οι προσπάθειες του σημερινού (δεξιού) προέδρου της Γαλλίας κ. Σαρκοζί να επιστρατεύσει προοδευτικές δυνάμεις που αποδέχονται την πρόκληση για αναδόμηση του κράτους (χωρίς όμως να απεμπολήσουν τις ιδεολογικές τους θέσεις) δείχνει μιαν "οικουμενικότητα" που γίνεται ολοένα πιο αναγκαία στο σημερινό μας κόσμο (...) υπάρχουν στον προοδευτικό χώρο προσωπικότητες που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανανέωση» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΕΡΧΕΤΑΙ: «Ερευνα του ΟΟΣΑ δείχνει ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 16 χώρες από το 1990 μέχρι σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική περικοπή των δεικτών συνταξιοδοτικής αναπλήρωσης και συνεπώς οδήγησαν σε μειώσεις των συντάξεων» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ: «Επιπρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αναμένεται να υιοθετήσει το φθινόπωρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αδιαφορώντας αν με τη λήψη των εν λόγω μέτρων τίθενται υπό σοβαρή πλέον αμφισβήτηση τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες του συνόλου των ευρωπαίων πολιτών (...) οι προτάσεις της Επιτροπής πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία στη μίνι Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 11 Οκτωβρίου» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ