Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κριτήριο δράσης και ψήφου η απόπειρα τρομοκράτησης του λαού

Να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό (ένστολη ή μη) μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αλλά και στη συνέχεια στην κάλπη με αποφασιστική καταδίκη του δικομματισμού και ενίσχυση του ΚΚΕ, καλεί τον εργαζόμενο λαό η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Απαντά έτσι στο σκηνικό τρομο-λαγνείας που στήνεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και χτες ενισχύθηκε με την απόφαση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να στήσει δικό της μηχανισμό παρακολούθησης του λαϊκού κινήματος με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει: «Τις τελευταίες μέρες τόσο από κυβερνητικές, δημοτικές αρχές όσο και από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης έχει ξεκινήσει και εντείνεται η κινδυνολογία για δημιουργία επεισοδίων κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων της ΔΕΘ. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η απόφαση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να καταρτίσει "ομάδες εργασίας" υποστηριζόμενες από φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά συνεργεία με στόχο να καλύψει όπως υποστηρίζει όλα τα δρώμενα στην περιοχή της ΔΕΘ, με πρόσχημα την προστασία των μελών της.

Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ότι βασικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα «να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό (ένστολη ή μη) μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».

Και σημειώνει ότι «η προσπάθεια τρομοκράτησης και περιορισμού των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου καταδίκης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αποφασιστικής ενίσχυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».

Η απόφαση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΕΣΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ