Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος

Σε σύσκεψη της επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ Μηχανικών - Τεχνικών μίλησαν ο Μάκης Παπαδόπουλος υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη υποψήφια στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

Μήνυμα αγώνα, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, έστειλαν προχτές οι παρευρισκόμενοι σε σύσκεψη της Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ Μηχανικών και Τεχνικών. Αγώνας, που, όπως είναι δεδομένο, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί και μετά τις εκλογές, οπότε και «έρχονται τα χειρότερα».

Η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η παράταση του ωραρίου εργασίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι μερικά από τα «χειρότερα», όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο Μάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Θύμισε δε την κατάσταση των μηχανικών - τεχνικών που δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι δεν έχουν ούτε καν δικαιώματα μισθωτού του ΙΚΑ.

Ο Μ. Παπαδόπουλος, ερμηνεύοντας τη διακυβέρνηση των τελευταίων 30 ετών, υπογράμμισε πως αυτή χαρακτηρίστηκε από το δόγμα ότι πρώτα πρέπει να ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και η ανταγωνιστικότητα και μετά να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, κάτι βέβαια που δεν έρχεται ποτέ. Η στρατηγική αυτή, σημείωσε, εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ με τον βαρύγδουπο όρο Στρατηγική της Λισαβόνας, που σημαίνει ότι στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες.

Αναφερόμενος δε στον τομέα των κατασκευών, ο Μ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι τα δημόσια έργα γίνονται μέσω Συμβάσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος, που πληρώνει ο λαός. Στηλίτευσε δε τις διαχρονικές ευθύνες του δικομματισμού που μέσα από το νομικό οπλοστάσιο που έχει φτιάξει, οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών.

Στην πρόθεση του συστήματος να μετατρέψει την εκπαίδευση σε προθάλαμο για την ισόβια περιπλάνηση στην ανεργία, αναφέρθηκε, στην εισήγησή της, η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια στη Β' Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως συμπλήρωσε, έχουμε μια μετατόπιση από την επιστημονική μόρφωση στη δεξιότητα και την κατάρτιση. Η ίδια, σχολιάζοντας τα νέα βιβλία του δημοτικού και γυμνασίου σημείωσε ότι έχει εξοστρακιστεί καθετί που μπορεί να προκαλέσει βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματα των μαθητών. Στηλίτευσε δε την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που επιχειρείται και μέσα από τη μεταφορά της στους δήμους, με το σχεδιαζόμενο δεύτερο «Καποδίστρια».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι τα δημόσια έργα δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη παραπέρα «πλησιάσματος» του κόσμου, η πεποίθηση ότι με δύναμη και θάρρος ο αγώνας για την ήττα του δικομματισμού και την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, θα έχει αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ