Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Στη Βουλή οι ελλείψεις

Την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της Yγείας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχει σαν στοιχείο την υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών Yγείας, καταγγέλλει το ΚΚΕ με αφορμή Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ελπίδα Παντελάκη για το Nοσοκομείο «Μεταξά». Και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες του προσωπικού, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίζονται, η περίθαλψη των ασθενών είναι ελλιπής και το nοσοκομείο λειτουργεί οριακά. Οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 300, σε νοσηλευτικό - βοηθητικό προσωπικό, ακόμα και με βάση τον απαρχαιωμένο Oργανισμό του nοσοκομείου που φτιάχτηκε πριν από 20 χρόνια!

Αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι το κλείσιμο 2 χειρουργικών τραπεζιών με επικίνδυνες συνέπειες στη μη έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ιδιαίτερα καρκινοπαθών και την οριακή λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, η οποία λειτουργεί με 10 νοσηλεύτριες από τις 18 που θα έπρεπε να είχε για τα 6 κρεβάτια. Ενώ η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, που είναι πλήρης εξοπλισμού, παραμένει ερμητικά κλειστή.

Με βάση τα παραπάνω, η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Υγείας πότε θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις και τι μέτρα θα πάρει, ώστε άμεσα να λειτουργήσουν τα 2 κλειστά χειρουργικά τραπέζια και η ΜΑΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ