Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στον αέρα και απλήρωτοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, καθώς με ευθύνη της δημοτικής αρχής -στηρίζεται από τη ΝΔ- παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνη. Οι εργαζόμενοι επέβαλαν τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης (η συζήτηση συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ). Την έμπρακτη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους μετέφερε η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, ζητώντας άμεση λύση του προβλήματος.

Οι 125 εργαζόμενοι απασχολούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (εξυπηρετούν σχεδόν 400 παιδιά), ΚΑΠΗ, κοινωνική μέριμνα και άλλες υπηρεσίες. Το εργασιακό τους μέλλον είναι κυριολεκτικά αβέβαιο αφού η δημοτική αρχή σε εφαρμογή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων σκοπεύει να κλείσει τη δημοτική επιχείρηση μέχρι το Δεκέμβρη, χωρίς όμως να έχει δεσμευτεί οριστικά για το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους. Στη χτεσινή κινητοποίηση πήραν μέρος και οι γονείς των παιδιών που πληρώνουν τροφεία 250 ευρώ το μήνα, καθώς και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Νεάπολης που είναι απλήρωτοι εδώ και περίπου 6 μήνες. Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες προειδοποίησαν το Δήμο πως τα περιθώρια ανοχής τελείωσαν. Στη συνέλευση παραβρέθηκε αρχικά ο δήμαρχος Νεάπολης Ν. Λαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος χαρακτήρισε «αλητεία» να συζητούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πάρει δάνειο ο δήμος προκειμένου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Και πρότεινε στους εργαζόμενους να αποδεχτούν τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Την ίδια ώρα εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι στις περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης. Ενώ ξεκίνησαν και οι απολύσεις σε μια σειρά δήμους με βάση το ΠΔ Παυλόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό και η Δημοτική Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Συκεών αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των καθηγητών του Ωδείου και να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις συμβασιούχων. Την αντίθεσή της με την παραπάνω απόφαση εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Συκεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ