Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επιχειρήσεις - κολαστήρια στην περιοχή του Ρέντη

Με έγγραφο προς τους αρμόδιους ζητάει την άμεση λήψη μέτρων

Μέσα σε τέτοιες άθλιες παράγκες, εκατοντάδες εργαζόμενοι παλεύουν για το μεροκάματο
Μέσα σε τέτοιες άθλιες παράγκες, εκατοντάδες εργαζόμενοι παλεύουν για το μεροκάματο
Εκατοντάδες επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς έλεγχο, απογεύματα, νύχτες και Σαββατοκύριακα, με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που είναι κίνδυνος - θάνατος. Μηχανήματα και εργαζόμενοι είναι στριμωγμένοι σε υπόγειους χώρους σε συνθήκες καύσωνα ή κρύου, χρησιμοποιούνται καυστικά και εκρηκτικά υλικά χωρίς να παίρνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας (ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), με στέγες ετοιμόρροπες, χωρίς στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής όπως αποχέτευση! Την εικόνα αυτή μεταφέρει προς όλους τους αρμοδίους, με καταγγελία που εξέδωσε, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά για τις επιχειρήσεις στην περιοχή του Ρέντη, με αφορμή την έκρηξη που έγινε την 1η Οκτώβρη στο χυτήριο Μαλεβίτη, με απολογισμό έναν νεκρό εργάτη και έναν σοβαρά τραυματισμένο.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί κατ' επανάληψη όλοι οι αρμόδιοι, όμως «οι αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εργάτες να βάφουν με το αίμα τους τα κέρδη της εργοδοσίας».

«Η Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά, όπως επισημαίνεται, που είναι υπεύθυνη για τη χορήγηση αδειών στις επιχειρήσεις, αδιαφορεί προκλητικά για τη ζωή των εργατών, όπως έγινε και με το εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση Μαλεβίτη. Εμφανίστηκε τρεις μέρες μετά, δεν έλεγξε όλη την επιχείρηση και αδιαφόρησε για τα τριγύρω παραπήγματα (εργοστάσια και αποθήκες με επικίνδυνα υλικά)». Τεράστιες είναι οι ευθύνες, υπογραμμίζει το Συνδικάτο, και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΠΟΕΜ (Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου), ΕΚ Πειραιά «που με τη σιωπή τους, και άλλοτε βάζοντας πλάτη, βοηθούν την εργοδοσία».

Το Σωματείο απαιτεί άμεσα από όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν στους αναγκαίους ελέγχους και να απαιτήσουν τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της ζωής των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και στις ταξικές δυνάμεις και να βρίσκονται «σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί τη ζωή και την ασφάλειά μας». Για το εργατικό δυστύχημα στο χυτήριο Μαλεβίτη κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ