Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Φέρνει νομοσχέδιο μέχρι τον Ιούνη

Αποκαλυπτικός ο Γ. Αλογοσκούφης στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ. Αλλοθι για τη συμμετοχή στον «κοινωνικό διάλογο» ψάχνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Την πρεμούρα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και να ξεμπερδεύει με συνοπτικές διαδικασίες με τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, επανέλαβε χτες από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους ομολόγους στη χτεσινή δεύτερη μέρα συνεδρίασης του ΕΚΟΦΙΝ.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Γ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωσε το ΕΚΟΦΙΝ ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα προτίθεται να καταθέσει σχετικό με το θέμα νομοσχέδιο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Επαληθεύεται έτσι και μ' αυτόν τον τρόπο η πληροφορία που ήθελε την κυβέρνηση να μεθοδεύει το «κλείσιμο» του Ασφαλιστικού μέχρι τον ερχόμενο Ιούνη. Που σημαίνει ότι έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της και σκοπεύει να νομοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση που περιγράφουν τόσο οι προγραμματικές δηλώσεις όσο και οι προτάσεις Αναλυτή.

Ετοιμάζονται για «διάλογο»...

Και ενώ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα «ζεσταίνει τις μηχανές» για εκφραστεί πανεργατική η απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αφήνουν ορθάνοιχτες τις πόρτες για συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο». Την κατηγορηματική της αντίθεση εξέφρασε χτες η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κύριο θέμα της οποίας ήταν αν η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει στον «κοινωνικό διάλογο» ή όχι.

Ο εκπρόσωπος της ΤΑΔΗΣΥ, Δ. Αγκαβανάκης, σημείωσε ότι οι ταξικές δυνάμεις απορρίπτουν τον «κοινωνικό διάλογο» και τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν άμεσα σε αγώνες για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να απαιτήσουν κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, να υιοθετήσουν και να διεκδικήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ. Από τη μεριά της η ΔΑΚΕ είπε καθαρά «ναι στο διάλογο», στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική. Ενώ η ΠΑΣΚ, που ψάχνει να βρει πρόσχημα για να συμμετέχει στο «διάλογο», απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη τοποθέτηση και παρέπεμψε το θέμα στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Για το ίδιο ζήτημα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αύριο η διοίκηση της Συνομοσπονδίας, με την πλειοψηφία να μελετάει τον ελιγμό της συμμετοχής της στο «διάλογο» μέσω των Επιτροπών της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ