Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Υπόλογη στους εργαζόμενους η πλειοψηφία

Σε μια απόφαση που προβλέπει τη συγκρότηση «αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου», το οποίο όμως συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους για να είναι, όπως ειπώθηκε, «ενωτικό» και «λειτουργικό» και συνιστά έτσι στην ουσία προγραμματική συμφωνία, κατέληξε χτες η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Την πρόταση που κατατέθηκε από την παράταξη «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (ΚΕΔ - 2 έδρες, πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) ψήφισε και η παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» (4 έδρες, πρόσκειται στη ΝΔ).

Αν και έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τις εκλογές και 12 συνεδριάσεις, δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί το προεδρείο, με ευθύνη των δύο αυτών παρατάξεων και της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων» (3 έδρες, πρόσκειται στο ΣΥΝ). Συνεπής στη θέση της για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» (2 έδρες) ψήφισε λευκό.

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» από την 1η συνεδρίαση ξεκαθάρισε ότι - με βάση τον αρνητικό για τα συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων συσχετισμό δυνάμεων στο ΔΣ - δεν μπορεί να συμμετάσχει σε προγραμματικό - συμμαχικό προεδρείο με καμία από τις άλλες παρατάξεις, παρά μόνο σε αντιπροσωπευτικό - αναλογικό, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών. Ομως οι πολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες και η μάχη για την καρέκλα των παρατάξεων της συναίνεσης και του συμβιβασμού, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, μπλοκάρουν την όποια λύση.

Η «Συσπείρωση» αρνείται τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού, γιατί θα είναι «άλλοθι και μεταμφίεση της συγκυβέρνησης» των «Δημοσιογράφων» και της ΚΕΔ και επιδιώκει προγραμματικό προεδρείο με την ΚΕΔ, με ...προκάλυμμα τη συμμετοχή της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας». Χτες συνεδρίασε επίσης το Μεικτό Συμβούλιο (συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ και από ένας εκπρόσωπος εργαζομένων από κάθε εργασιακό χώρο και δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες). Καθολική ήταν η απαίτηση των εργασιακών εκπροσώπων για άμεση συγκρότηση του προεδρείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ