Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ερχονται νέες ανατροπές στον τομέα Υγείας

Τους κινδύνους που προκύπτουν από τον «Καποδίστρια 2» συζήτησε με τους εργαζόμενους ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Ζιώγας

Από την περιοδεία στο Νοσοκομείο Νάουσας
Από την περιοδεία στο Νοσοκομείο Νάουσας
Τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνικό προσωπικό, που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο της Νάουσας, από τη μία καθιστούν εξαντλητικές τις συνθήκες εργασίας και από την άλλη ανοίγουν το δρόμο για να επικρατήσουν οι νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η ανατροπή ήδη ξεκίνησε από τον τομέα της καθαριότητας που παραδόθηκε στους εργολάβους και θα συνεχιστεί και σε άλλες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Νάουσας. Στη διάρκεια της περιοδείας έγινε συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου, με μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και συζήτηση με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους. Τέθηκε ως επιτακτικά αναγκαίο να επεκταθεί το νοσοκομείο σε νέους χώρους και να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

«Τα κυβερνητικά σχέδια είναι να υπάρξουν εργολαβικές εταιρείες, εργολάβοι, που θα έχουν όχι μόνο το βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και το νοσηλευτικό και το ιατρικό», σημείωσε ο Γ. Ζιώγας. Πρόσθεσε πως η επίθεση στα νοσοκομεία περνάει μέσα και από τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό. Διότι με την αντιασφαλιστική λαίλαπα που έρχεται θα διευκολυνθούν να απαλλαχτούν από εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα και θα κυριαρχήσουν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Προειδοποίησε επίσης πως με τον «Καποδίστρια 2» έρχονται αντιδραστικότερες αλλαγές στο χώρο της Υγείας. «Σκοπεύουν να περάσουν και την Υγεία στην ευθύνη της ΤΑ. Αυτό θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία στην επάρκεια σε προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό και μεγαλύτερη διασύνδεση των νοσοκομείων με τους επιχειρηματίες. Θα οδηγηθούμε σε νοσοκομεία α΄, β΄, γ΄ κατηγορίας», είπε. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στην αντιλαϊκή πολιτική, να οργανώσουν τον αγώνα τους στο πλευρό του ταξικού κινήματος, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ