Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Νέα απόπειρα καταστροφής της «Υπεραγοράς»

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων είναι η μόνη απάντηση στις ενέργειες του δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη, ο οποίος δε διστάζει να προβαίνει ακόμα και σε παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας προκειμένου να παραδώσει στην ιδιωτική κερδοσκοπία το μοναδικό εναπομείναντα ελεύθερο χώρο, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, στην είσοδο της πόλης για την κατασκευή γκαράζ. Ο λόγος για τα δύο επί της 34ου Συντάγματος οικόπεδα, που αν και έχουν χαρακτηριστεί χώροι πρασίνου, οι συνδεδεμένες με τα πάσης φύσης οικονομικά συμφέροντα δημοτικές αρχές του Πειραιά προσπαθούν να τα εκχωρήσουν σε ιδιώτες και θα το είχαν καταφέρει εάν οι κάτοικοι δεν αντιστέκονταν τα είκοσι τελευταία χρόνια. Μετά τις τελευταίες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση» καλεί τους κατοίκους να συνεχίσουν τους αγώνες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για να περιφρουρήσουν ό,τι τους ανήκει, υπενθυμίζοντας ότι η κινητοποίηση των κατοίκων της Τερψιθέας απέτρεψαν ένα άλλο οικολογικό έγκλημα του δημάρχου Πειραιά.

Σε ανακοίνωση τής Γραμματείας της Κίνησης αναφέρεται:

«Η κινητοποίηση των κατοίκων του Πειραιά απέκρουσε την τελευταία επίθεση της Δημοτικής Αρχής στην πλατεία Τερψιθέας. Η επιτροπή του άρθρου 18 δέχτηκε την προσφυγή των κατοίκων και της Κίνησή μας και ακύρωσε την παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για κατασκευή γκαράζ στη θέση των κήπων. Οι τσιμεντοποιητές όμως δεν ησυχάζουν. Αυτές τις μέρες συντελείται με τον πιο θρασύ τρόπο μια ακόμα απόπειρα καταστροφής του χώρου της "Υπεραγοράς" του 34ου Συντάγματος και Ευαγγελίστριας, που είναι θεσμοθετημένος για πράσινο. Ο δήμαρχος ακολουθώντας τον Λογοθέτη, αντί να τον φυτεύσει και να τον αποδώσει στους κατοίκους, επιχειρεί να εγκαταστήσει στο πιο κρίσιμο κυκλοφοριακό σημείο του κέντρου ένα γκαράζ που θα έλκει περισσότερα αυτοκίνητα, θα εμποδίζει τις νευραλγικές λεωφορειακές γραμμές του Πειραιά και θα δηλητηριάζει τη γειτονιά και το όμορφο σχολείο. Συγχρόνως, θα υπάρξουν και κτίρια πάνω από την επιφάνεια του εδάφους που θα έλκουν τεράστιες οχλούσες δραστηριότητες.

Πέρα από τον πολιτικό και περιβαλλοντικά απαράδεκτο χαρακτήρα της ενέργειας, οι εργασίες που γίνονται εκεί συνοδεύονται από σειρά καραμπινάτων παρανομιών για τις οποίες η Κίνησή μας έχει ήδη ειδοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές και θα ενημερώσει σύντομα τον Πειραϊκό λαό, μόλις ολοκληρώσει τη συλλογή των στοιχείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περιφρόνηση της νομοθεσίας για τις εργολαβίες, την παραβίαση της πολεοδομικής νομοθεσίας και την παραβίαση ειδικής νομοθεσίας για τα γκαράζ. Μέχρι που φτάσανε να δώσουν ελλιπή και παραπλανητικά στοιχεία για να αποσπάσουν τη συναίνεση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα τσιμεντοποίησης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι αγώνες για τη σωτηρία των οικοπέδων κλείνουν μια εικοσαετία. Ο λόγος είναι πάλι στους κατοίκους. Τους καλούμε να ενεργοποιήσουν άμεσα την Επιτροπή τους που τόσες φορές έσωσε τα οικόπεδα. Προτείνουμε άμεση ημερομηνία σύγκλησή της. Η Κίνησή μας όπως πάντα θα είναι στη διάθεση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ