Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Απειλή επιδημιών στους καταυλισμούς

Ενα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη και τα προβλήματα στους καταυλισμούς των σεισμοπαθών παραμένουν άλυτα.

Εκατοντάδες οικογένειες κατοικούν ακόμα σε λυόμενα, λόγω του υψηλού κόστους των ενοικίων και της αδυναμίας ανακατασκευής ή επισκευής των σπιτιών που είχαν υποστεί ζημιές, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν ακόμη και σήμερα σκηνές! Την επισήμανση αυτή κάνουν με ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Κόσμου που βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες κοντά στα θύματα των εργοστασίων «Ρικομέξ», «Φουρλής», «Φαράν» κλπ., αλλά και αργότερα στους καταυλισμούς Καποτά, Μεγάλα Σχοίνα, Πλάτωνος, Νεάπολη, Λαθαία Α' και Β' κ.ά. παρέχοντας ιατροφαρμακευτική και υλική βοήθεια, και διαπιστώνουν ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικές ελλείψεις.

Υστερα από συνάντηση των Γιατρών του Κόσμου με τον υπεύθυνο του συντονιστικού οργάνου των σεισμοπαθών που βρίσκονται στους καταυλισμούς Μεγάλα Σχοίνα (120 λυόμενα), Πλάτωνος (180 λυόμενα), Νεάπολη (60 λυόμενα), Λαθαία Α'(100 λυόμενα) και Β' (200 λυόμενα), μερικά από τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης είναι τα εξής:

  • Οι κάτοικοι των καταυλισμών και των γύρω περιοχών κινδυνεύουν από διάφορες επιδημίες, λόγω του ξεχειλίσματος των βόθρων.
  • Οσον αφορά την Παιδική Στέγη, χρειάζεται η δημιουργία χώρου και η πρόσληψη υπαλλήλου για την επιτήρηση των παιδιών, τουλάχιστον τις πρωινές ώρες για τις εργαζόμενες μητέρες.
  • Είναι αναγκαία η επέκταση της λεωφορειακής γραμμής.
  • Λειτουργία ιατρείου τουλάχιστον δυο φορές τη βδομάδα, καθώς πολλοί σεισμοπαθείς είναι γέροντες ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
  • Τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων στους διαδρόμους των καταυλισμών.
  • Τοποθέτηση εισόδων και περίφραξη των καταυλισμών για την προστασία των παιδιών.
  • Συχνή απολύμανση του χώρου στον οποίο βρίσκονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου, καθώς επίσης και των καταυλισμών, για την αποφυγή φαινομένων όπως αυτών του καλοκαιριού με την παρουσία ψύλλων και την εμφάνιση δερματικών νοσημάτων.
  • Ενίσχυση των δανείων των σεισμοπαθών.
  • Χορήγηση δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ