Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»: Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της «Αλουμίνιον της Ελλάδας», απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις πέντε συναδέλφων τους από τον εργολάβο Παπαϊωάννου.

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ: Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξορμήσεις για την αυριανή Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών της Αθήνας, η οποία θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 Β΄, 2ος όροφος).

ΓΚΑΓΙΕΡ ΕΛΛΑΣ: Την παύση της λειτουργίας του εργοστασίου της στη Χαλκίδα μεθοδεύει - όπως όλα δείχνουν - η επιχείρηση «Γκάγιερ Ελλάς», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρολογικού υλικού. Σύμφωνα με καταγγελίες, μόλις τον περασμένο Ιούλη απέλυσε 8 εργαζόμενες ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια δουλιάς με τη δικαιολογία ότι έληξαν οι συμβάσεις τους (ολιγόμηνες τις οποίες και ανανέωνε την τελευταία δεκαετία). Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την ανακοίνωση από την πλευρά της εργοδοσίας ότι μετά τις 9 Νοέμβρη δε θα ανανεώσει τις συμβάσεις και των 15 υπόλοιπων εργαζόμενων γυναικών στο εργοστάσιο, δυο μάλιστα από τις οποίες είναι έγκυες.

ΣΕΒΑΘ: Επιχείρηση τρομοκράτησης έχει στήσει η διοίκηση της ΣΕΒΑΘ στην Ξάνθη, σε βάρος μέλους του ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου και μέλους του ΔΣ του κλαδικού σωματείου τυπογράφων, με στόχο να τον αναγκάσει να παραιτηθεί από τις προσπάθειές του για εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, η επιχείρηση, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του συνδικαλιστή, προχώρησε παράνομα σε βλαπτική μεταβολή του αντικειμένου της εργασίας του ώστε να τον απομονώσει από τους συναδέλφους του.

ΚΑΖΗΣ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μεταλλικών κατασκευών ΚΑΖΗΣ στα εργοστάσια του Αγίου Στεφάνου και των Οινοφύτων, καθώς εδώ και δέκα μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Ταυτόχρονα με την επίσχεση οι εργαζόμενοι και στα δύο εργοστάσια θα κάνουν σήμερα το πρωί Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«ΔΙΒΑΝΙ ΠΑΛΛΑΣ»: Η εντατικοποίηση της δουλιάς του προσωπικού των ορόφων και των κοινόχρηστων χώρων, στο ξενοδοχείο «ΔΙΒΑΝΙ ΠΑΛΛΑΣ», στη Λάρισα, έστειλε, μέχρι τώρα, δυο καμαριέρες και μια καθαρίστρια στο νοσοκομείο κι από εκεί σε αναρρωτική άδεια αρκετών μηνών. Αυτά καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, επισημαίνοντας ότι η διεύθυνση της επιχείρησης, αντί να πάρει υπόψη της τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών, επιχειρεί να τρομοκρατήσει το προσωπικό με απειλές για απολύσεις, με συνεχείς αλλαγές πόστων, με χυδαίο υβρεολόγιο, ακόμα και με τραμπουκισμούς. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημά τους και με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας να σπάσουν την τρομοκρατία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Τράπεζα, προβάλλοντας οικονομικές διεκδικήσεις.

ΕΛΤΑ: 24ωρη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών για τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη. Οι ταξικές δυνάμεις, η «Δημοκρατική Συνεργασία» καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά υιοθετώντας και προβάλλοντας τα αιτήματα του ΠΑΜΕ ενάντια στην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και τον ανταγωνισμό, διεκδικώντας ΕΛΤΑ 100% στο Δημόσιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον αέρα οι εργαζόμενοι σε ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ (2008-07-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-10-31 00:00:00.0)
Επιμένουν αγωνιστικά (2007-07-19 00:00:00.0)
Καταδικάζονται σε μαρασμό για το ξεπούλημα (2005-05-06 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα (2002-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ