Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Απεργούν σήμερα

Απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα συνεταιριστικά εργοστάσια, αλλά και των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας γίνονται σήμερα το πρωί σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές οργανώσεις - επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΓΝΟ, Ομοσπονδία - Γεωργικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης και Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά) θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία και συμβολική κατάληψη του Κεντρικού Καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, όπως και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Ξάνθη, στη συγκέντρωση που γίνεται στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της πόλης, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά εργοστάσια ΣΕΒΑΘ, ΡΟΔΟΠΗ, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΠΕΚ και του Εργοστασίου Ζάχαρης. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ ενδέχεται να γίνει και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου Κομοτηνής - Ξάνθης.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στο πλαίσιο της προκηρυχθείσας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης περί ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και ξεπουλήματος των θυγατρικών της, αλλά και με βάση την κατάσταση που επικρατεί σ' όλες ανεξαιρέτως τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σ' αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ