Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Καταγγέλλει διώξεις συνδικαλιστών

Τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και διώξεις συνδικαλιστών σε διάφορους χώρους καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την επίθεση του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στη Μεταμόρφωση Κ. Χαρίση με μηνύσεις εναντίον τεσσάρων καθηγητών στελεχών του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών. Αιτία της επίθεσης είναι οι καταγγελίες που έκαναν, στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη καθώς απασχολούσε τους εργαζόμενους χωρίς να τους κολλάει ένσημα.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ακόμα την αποπομπή του συνδικαλιστή Σ. Φασάκη από την εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΤ - ΟΤΕ από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, επειδή διαφώνησε στη χορήγηση στους εργαζόμενους 8 δισ. από την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, με τη μορφή πριμ αποδοτικότητας. Ανάλογο περιστατικό όπως σημειώνει συνέβη και στο Σύλλογο Υπαλλήλων ALPHA BANK, όπου οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της παράταξης ΑΣΚΕ καθαίρεσαν «μέσα από γενική συνέλευση» το συνδικαλιστή Γ. Φωτόπουλο, γιατί διαφώνησε με την τακτική του συλλόγου κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για τη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ