Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΝΙΕ
Εγρήγορση για την Κοινωνική Ασφάλιση

Σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης από τους καταστροφικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καλεί τους εργαζόμενους, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), καταδικάζοντας, ταυτόχρονα, το λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» και κάθε είδους διάλογο, που χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τον αφοπλισμό των εργαζομένων, για το παζάρεμα των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με κόπους και αίμα.

«Οι μεγαλειώδεις εργατικοί αγώνες, την άνοιξη του 2001, επισημαίνει η ΟΣΝΙΕ, εξανάγκασαν την κυβέρνηση να βάλει τα αντιασφαλιστικά μέτρα που είχε εξαγγείλει στο ψυγείο. Οπως, όμως, είχαμε προειδοποιήσει, η κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις επιδιώξεις της, άλλωστε οι δεσμεύσεις που έχει δώσει ο Κ. Σημίτης στους Ευρωπαίους εταίρους, όπως και στην εγχώρια πλουτοκρατία, είναι αρκετά σαφείς, μέσα στο 2002, να περάσει με κάθε τρόπο τα αντιασφαλιστικά σχέδια που έχουν ετοιμάσει».

Σκοπός της κυβέρνησης, τονίζει η ΟΣΝΙΕ, είναι με κάθε προπαγανδιστικό μέσο, με τη συνδρομή και των Μέσων Μαζικής «Ψευτοενημέρωσης και αποχαύνωσης», να παραπλανήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους με δήθεν «ηπιότερα μέσα», για «περίοδο χάριτος μέχρι το 2006» και για «ώριμα» ασφαλιστικά δικαιώματα που είναι όλα ψέματα, επισημαίνει, τέλος, η ΟΣΝΙΕ και καλεί τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να προασπίσουν την Κοινωνική Ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ