Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συμφωνούν στην κατεδάφιση

Αποκαλυπτική ταύτιση ΝΔ, ΣΥΝ, «Φιλελευθέρων», ΣΕΒ, με τις κυβερνητικές θέσεις. Μ. Δαμανάκη: «Και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης»!

Την πλήρη ταύτιση με τις προωθούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις σε βάρος της εργατικής τάξης της χώρας, των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΝ και «Φιλελεύθεροι» επιβεβαίωσαν χτες οι εκπρόσωποί τους σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών «Ε21» με θέμα το ασφαλιστικό όπου και παρουσιάστηκε η έρευνα της «ΚΑΠΑ Research» γύρω από το ζήτημα. Ισχυρό πάτημα, ώστε να εκφράσουν οι εκπρόσωποι τις αντιδραστικές αυτές θέσεις, αποτέλεσε η ίδια η έρευνα, η οποία ήταν «κομμένη και ραμμένη» στα κυβερνητικά σχέδια για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πλήρης ταύτιση του ΣΥΝ με τα κυβερνητικά σχέδια, παρουσιάστηκε, διά στόματος της εκπροσώπου του στην ημερίδα, Μαρίας Δαμανάκη. Η βουλευτής του ΣΥΝ μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ της «λελογισμένης», όπως χαρακτηριστικά είπε, αξιοποίησης των αποθεματικών, χωρίς να αποκλείει και την επένδυσή τους. Καλύτερα και από τον υπουργό Εργασίας υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξει μια σοβαρή (!) συζήτηση γύρω από το θέμα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, «και να μην αποκλείουμε - συνέχισε - και αύξηση των ορίων»! Μίλησε για υψηλές συντάξεις οι οποίες υπερβαίνουν ακόμα και το μισθό και πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα, ενώ τάχθηκε υπέρ της προαιρετικής ασφάλισης με ανταποδοτικότητα.

Σε ένα φιλελεύθερο παραλήρημα ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στ. Μάνος, κατηγόρησε ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι αργεί να επιβάλλει την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, ότι δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα - συντεχνίες του δημοσίου. Επανέφερε την πρότασή του για 21% των εισφορών σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα και το 79% των εισφορών σε διανεμητικό. Σ' ότι αφορά τη σύνταξη μίλησε για ίσες εισφορές, ίσες αποδόσεις.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, επαναβεβαίωσε με την τοποθέτησή της τις αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος της ασφάλισης των εργαζομένων, που έχει ως θέσεις και η ΝΔ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Νεκτάριος, ο οποίος καυχήθηκε για το σύστημα των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που εφαρμόζει το ΙΚΑ με την κατάργηση των ενσήμων, χωρίς βέβαια να τοποθετηθεί στο ζήτημα που αποκαλύφθηκε, δηλαδή την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει μέσα από αυτή τη διαδικασία στον αποχαρακτηρισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων!

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ κ. Αναλυτής εξέφρασε και αυτός τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση της παρουσίασης και εφαρμογής της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ δεν παρέλειψε να εξυμνήσει το «διάλογο» απάτη μεταξύ κυβέρνησης - ΓΣΕΕ - εργοδοτών, και να δηλώσει ότι με τη ΓΣΕΕ έχουν έρθει κοντά μέσα από το διάλογο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη την εργατική - λαϊκή οικογένεια (2019-11-22 00:00:00.0)
Ο ΣΥΝ και ο νόμος Ρέππα (2008-01-01 00:00:00.0)
Υπονομεύουν την κύρια ασφάλιση, διαλύουν την επικουρική (2003-05-25 00:00:00.0)
Αποκαλυπτική συμφωνία κατεδάφισης (2002-02-21 00:00:00.0)
«Αριστερό» άλλοθι (2001-02-22 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα! (1997-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ