Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Διάβημα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

«Ραντεβού» έξω από το υπουργείο Εργασίας δίνουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι μεταλλεργάτες της Αθήνας και συνδικαλιστές από άλλα σωματεία για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση δημόσια κοινωνική ασφάλιση ενάντια στα σχέδια διάλυσής της που προωθούνται. Την πρωτοβουλία της μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας έχει πάρει το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και έχει καλέσει σε συμμετοχή και συντονισμό δράσης όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας. Κάλεσμα στο οποίο ήδη έχουν ανταποκριθεί σωματεία και συνδικάτα, όπως των οικοδόμων, κλωστοϋφαντουργών, εμποροϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, επισιτισμού - τουρισμού κ.ά., ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει η Συντονιστική Σωματείων Αθήνας και το ΠΑΜΕ.

«Στόχος μας να αποτρέψουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης», σημειώνει στο κάλεσμα το Συνδικάτο, ενώ καταγγέλλει το στημένο διάλογο ότι έχει στόχο να νομιμοποιήσει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι δεν εξουσιοδοτούν κανένα συνδικαλιστικό όργανο να συζητά για το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι, τι θα αφήσει για αργότερα και τι θα κόψει σήμερα».

Οι μεταλλεργάτες και οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα διεκδικήσουν έξω από το υπουργείο Εργασίας: Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους. Δωρεάν δημόσια υγεία και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία - πρόνοια. Σύνταξη στα 60 για άντρες και 55 για γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Κατοχύρωση του κατώτερου ορίου συντάξεων με 4.050 ημέρες εργασίας - συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια. Υπεράσπιση, επέκταση του θεσμού των βαρέων - ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Βασικό μισθό 300.000, κατώτερη σύνταξη 240.000 δραχμές και τέλος πλήρη σταθερή απασχόληση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ