Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Αναγκαία η κοινή δράση

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κόμματος Ορέστη Κολοζώφ, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ).

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τους απεργούς γιατρούς για τα αιτήματα του αγώνα τους και τη στάση της κυβέρνησης σε αυτά, αλλά και την ποινικοποίηση των αγώνων τους με την προσφυγή της Διοίκησης του ΙΚΑ στα δικαστήρια.

Εκ μέρους του Κόμματος επαναβεβαιώθηκε η στήριξη του αιτήματος για τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων γιατρών του ΙΚΑ, ένταξή τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πλήρη αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικές αμοιβές. Επίσης, οι δυο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι ο βασικός παράγοντας μη επίλυσης και όξυνσης των προβλημάτων, όχι μόνο των γιατρών του ΙΚΑ, αλλά όλων των εργαζομένων είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Ο Ορέστης Κολοζώφ σημείωσε ότι γι' αυτούς τους λόγους χρειάζεται κοινή δράση με τους φορείς και των άλλων εργαζομένων για την από κοινού αντιμετώπιση των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ