Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Αλλαγές στην ηγεσία της εταιρίας αποφάσισε η κυβέρνηση

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 15 Σεπτέμβρη αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας καταγγέλλουν τους αρμόδιους για παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες σε βάρος των συμφερόντων της ΥΠΑ και του Δημοσίου, αλλά και για αδιαφορία στην επίλυση σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, καταγγέλλουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση συμβατικών υποχρεώσεων του Δημοσίου για το αεροδρόμιο Σπάτων και αυθαίρετες παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων της ΥΠΑ στην Εταιρεία Αεροδρομίου Σπάτων. Οσον αφορά το νέο Οργανισμό ΥΠΑ, οι εκπρόσωποι της ΟΣΥΠΑ, ζητούν συμμετοχή των εργαζομένων στην κατάρτισή του, όπως ορίζει το άρθρο 101 του ΠΔ 66/89.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργιακή κινητοποίηση αρχικά εξαγγέλθηκε για τις 20 Ιούλη, αλλά ανεστάλη σε ένδειξη καλής θέλησης λόγω των καταστρεπτικών πυρκαγιών.

Στο μεταξύ, την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διάλυση της ΥΠΑ και τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων και του τομέα αεροναυτιλίας, σηματοδοτούν οι αλλαγές στην ηγεσία της Υπηρεσίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ Δημ. Γεωργαράκη. Οι λόγοι της απομάκρυνσης Γεωργαράκη από την ΥΠΑ δε διευκρινίζονται, ενώ ως αντικαταστάτης του φέρεται ο Αθ. Τσογάνης, πτέραρχος ε.α. και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, την αντικατάσταση με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υποδιοικητή της ΥΠΑ Γ. Σταμπούλη, που σήμερα είναι αρμόδιος για τα έργα αεροδρομίου.

Εκτιμάται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει την ηγεσία της ΥΠΑ συνδέεται με το γενικότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη διάλυση της ΥΠΑ και την ίδρυση στη θέση της ανώνυμων εταιριών, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, καθώς και την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου στα Σπάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ