Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδιαχείριση στο Αιγαίο;

Δηλώσεις - χωρίς απάντηση - του Τούρκου υποναύαρχου μέσα στο ελληνικό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Μέσα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και μπροστά στον υπουργό Γ. Βουλγαράκη, ο αρχηγός της τουρκικής Λιμενικής Ακτοφυλακής έκανε δήλωση με την οποία χαρακτήρισε κοινή υπόθεση τη διαχείριση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο! Οι δηλώσεις του Τούρκου υποναύαρχου, Can Erenoglu, έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό η οποία σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΥΕΝ έγινε «στο γενικότερο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης και εμπιστοσύνης Ελλάδας, Τουρκίας».

Ο Can Erenoglu δήλωσε ακριβώς: «Οσο για το θέμα της έρευνας και διάσωσης, με μεγάλο θάρρος συζητάμε όλα τα θέματα, ανοιχτά, χωρίς κανένα πρόβλημα». Ο υπουργός αν και παρών στις δηλώσεις, δεν πήρε τον λόγο, προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων τόσο ο ίδιος με τη στάση του όσο και οι δηλώσεις του Τούρκου υποναυάρχου, που στην ουσία θέτουν ανοιχτά θέμα συνδιαχείρισης στο Αιγαίο στην έρευνα και διάσωση, η οποία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συγκυριαρχία στο Αιγαίο - υπό την επικυριαρχία των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών βέβαια - και της ικανοποίησης των διεκδικήσεων της Τουρκίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από «ανθρώπους» του Γ. Βουλγαράκη γινόταν προσπάθεια να υποβαθμιστεί το όλο θέμα.

Στα πλαίσια αυτά το δεύτερο θέμα της συζήτησης όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν η συνεργασία των δύο χωρών για την «πάταξη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης», αλλά και η συμφωνία επαναπροώθησης των προσφύγων που ξεκινούν για την Ελλάδα από τα παράλια της Τουρκίας. Το τι περιμένει όσους πρόσφυγες γλιτώσουν από τις βόμβες και την άγρια εκμετάλλευση των ιμπεριαλιστών και πέσουν στο «πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ελλάδας, Τουρκίας», το περιέγραψε ο Τούρκος ναύαρχος λέγοντας ότι: «Εμείς τη λαθρομετανάστευση την αντιμετωπίζουμε ως καταπολέμηση της τρομοκρατίας γιατί γνωρίζουμε ότι όλα αυτά σχετίζονται». Και πάλι κανένα σχόλιο από τον Γ. Βουλγαράκη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ