Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέχεια σε φραστικές αντιπαραθέσεις

Με τους τρεις υποψήφιους προέδρους να υπόσχονται την «αναγέννηση» και τη «νέα αρχή» του ΠΑΣΟΚ και να εμφανίζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με το «μεγάλα συμφέροντα» και τον «καθεστωτισμό», αλλά και αποφασισμένοι να εφαρμόσουν μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος τους, συνεχίζεται η σύγκρουση των αντιμαχομένων στρατοπέδων.

Πέντε μέρες πριν από την 11η Νοέμβρη, μέρα εκλογής του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευάγγ. Βενιζέλος συνέχισαν τις φραστικές αντιπαραθέσεις, ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης τόνισε την ανάγκη για την «ενότητα» του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα.

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χτες από τη Χαλκίδα, συνέχισε τον ...αγώνα του εναντίον των «συμφερόντων», υποστηρίζοντας: «Λέμε όχι στα μεγάλα συμφέροντα του παρασκηνίου, του αεριτζηδισμού, της ασύδοτης κερδοσκοπίας και του παρασιτικού κρατισμού». Βέβαια, την ίδια στιγμή, ο ίδιος έσπευσε να ενισχύσει τη λογική των «ισότιμων σχέσεων με τους κοινωνικούς εταίρους που συμφωνούν για την ανάγκη μιας νέας εθνικής στρατηγικής», ζητώντας από τους εργαζόμενους να ταυτίσουν τα συμφέροντά τους μ' αυτά του μεγάλου κεφαλαίου.

Απαντώντας από τον Πειραιά ο Ευάγγ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος κρίθηκε». Υποστήριξε ότι οι «απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ζητούν την εξουσία» και πρόσθεσε ότι το σημερινό «καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ», σημειώνοντας ότι στις 11 Νοέμβρη θα κριθεί και το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών. Με δηλώσεις υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγ. Βενιζέλου, τάχτηκαν χτες ο Π. Αυγερινός και ο Κ. Καρτάλης.

Με συνέντευξή του στο «Μέγκα», ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να «διαφυλάξει πλήρως τις εκλογικές διαδικασίες». Ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι «στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έχει τα κότσια και τη δυνατότητα να το διασπάσει» και σημείωσε: «Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί και σε ό,τι με αφορά θα κάνω το παν να είμαστε όλοι μαζί». Στην «καινούρια μέρα θα είμαι παρών και θα είμαι συνεχώς παρών», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ