Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στις εκδηλώσεις για τον Κόκκινο Οχτώβρη

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρίσκεται από χτες στη Μόσχα

Στη Μόσχα βρίσκεται από χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τους Μπάμπη Αγγουράκη και Ελισαίο Βαγενά, μέλη της ΚΕ, που έφτασαν από το Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενήθηκε από το ΚΚ Λευκορωσίας και είχε θέμα «90ή επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης. Η επικαιρότητα και η διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μαζί με άλλες αντιπροσωπείες κομμουνιστικών κομμάτων που συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Οχτωβριανή Επανάσταση, που διοργανώνουν τα κομμουνιστικά κόμματα της Ρωσίας, κατέθεσαν χτες στεφάνι στο Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία. Εκ μέρους του ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας, ο πρόεδρός του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες, ενώ το απόγευμα ακολούθησε μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τη σοσιαλιστική επανάσταση του Οχτώβρη, σε κεντρική αίθουσα συνεδρίων στη Μόσχα, όπου μίλησε ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ και απεύθυναν χαιρετισμούς ο Φερνάντο Ρεμίρες Εστενιός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και εκπρόσωπος του ΚΚ Κίνας. Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με λαϊκούς χορούς και τραγούδια από τη ρώσικη παράδοση, τραγούδια της Επανάστασης και της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης και μονόπρακτο για τη ζωή και δράση του ηγέτη των Μπολσεβίκων, Βλαντίμιρ Ιλιτς Ουλιάνοφ (Λένιν).

Σήμερα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη μεγάλη συγκέντρωση τιμής για τον Κόκκινο Οχτώβρη και διαδήλωση για τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, που διοργανώνουν οι κομμουνιστές στις 4.00 μ.μ. από την πλατεία Πούσκιν στην πλατεία του Καρλ Μαρξ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σημερινό καθεστώς εδώ και χρόνια έχει καταργήσει τους γιορτασμούς για την επέτειο της Επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ