Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΚΚ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ
Τίμησε τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης

Από την εκδήλωση του ΚΚ στη Δανία
Από την εκδήλωση του ΚΚ στη Δανία
Την επέτειο των 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία τίμησαν οι κομμουνιστές και πολλοί φίλοι τους στη Δανία, το περασμένο Σάββατο, σε μια πετυχημένη και ενθουσιώδη εκδήλωση στο κέντρο της Κοπεγχάγης, που οργάνωσε το ΚΚ στη Δανία.

Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας του ΚΚ, Μπέτι Κάρλσον, αναφερόμενη στην ανάγκη που υπάρχει σήμερα (η Δανία διανύει προεκλογική περίοδο) για τον απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα εξουσίας και το χτίσιμο ενός αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που θα οδηγήσει το λαό στην κατάκτηση της εξουσίας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο βετεράνος αντιστασιακός και πρώην δήμαρχος Κοπεγχάγης Ιβαν Χάνσεν, που αναφέρθηκε λεπτομερώς στα διδάγματα και στη μοναδικότητα των επιτευγμάτων και της προσφοράς του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και εκπρόσωπος της ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε στη μεγάλη εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, η οποία αποδεικνύει ότι τα συνεπή κόμματα, που επιμένουν στα διδάγματα της Οχτωβριανής Επανάστασης, βρίσκουν την ανταπόκριση των εργαζομένων.

Ακολούθησε γλέντι με διάφορα μουσικά συγκροτήματα μέχρι τα ξημερώματα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ