Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
«Οχι» στο γενικευμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα

Την επαίσχυντη απόφαση της Κομισιόν να προτείνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα ακόμα και των νηπίων, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Σημειώνει ότι και μόνη αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει ότι η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», που αναφέρεται ως λόγος, αποτελεί απλώς το πρόσχημα. Οτι πραγματικός στόχος τους είναι το γενικευμένο φακέλωμά μας από τα γεννοφάσκια, για να θωρακίσουν το υπάρχον σύστημα, να προλάβουν οι κρατούντες λαϊκές αντιδράσεις, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία τους.

Επισημαίνει ότι στην ίδια λογική (τους) κινείται και η πρόταση της Κομισιόν προς το Συμβούλιο Υπουργών για εφαρμογή και στο εσωτερικό της ΕΕ του αμερικάνικου συστήματος συλλογής και αποθήκευσης 19 προσωπικών δεδομένων όσων ταξιδεύουν αεροπορικώς στο εσωτερικό της ΕΕ, παρά την αρνητική σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Υπογραμμίζει ότι «οι προτάσεις αυτές για μέτρα δραστικής περιστολής θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που έρχονται να προστεθούν σε άλλα προηγούμενα, επιβεβαιώνουν τις επανειλημμένες καταγγελίες και προειδοποιήσεις της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" για την ανάγκη επαγρύπνησης, εγρήγορσης και γενικού ξεσηκωμού ενάντια σ' αυτές τις πρακτικές». Μάλιστα, προειδοποιεί ότι ολιγωρία απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές σημαίνει ανοχή αν όχι συνεργασία στο σύγχρονο αλυσόδεμά μας.

Τέλος, καλεί το λαό, τις κοινωνικές, επιστημονικές, πολιτιστικές οργανώσεις να αντιδράσουν με κάθε μέσο: Να απαιτήσουν να μην περάσουν οι νέες προτάσεις της Κομισιόν. Να καταργηθούν όλα τα μέτρα συρρίκνωσης των δημοκρατικών κατακτήσεών μας. Να συγκροτήσουν μέτωπο για την προστασία, αλλά και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ