Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας για ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας

Πανεξόρμηση στους εργαζόμενους στους σταθμούς και τα ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη, στους κατοίκους των οικισμών που πλήττονται από τη δράση της, αλλά και στον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, πραγματοποιεί η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Οι κομμουνιστές ενημερώνουν το λαό για τις θέσεις του ΚΚΕ, απέναντι τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου, που επιδιώκουν τη ριζική ανατροπή του σημερινού σκηνικού στην ηλεκτροπαραγωγή και την παράδοσή της στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Πολιτική που εκφράζεται και μέσα από το Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΔΕΗ ΑΕ, που μεταξύ άλλων προβλέπει και τον πολυτεμαχισμό της σε θυγατρικές.

Καλούν το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να παλέψει για ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, λαϊκή περιουσία, που θα αξιοποιεί τις εγχώριες πρώτες ύλες, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, αποκατάσταση και απόδοση για χρήση των εξορυγμένων εδαφών και ουσιαστική αποκατάσταση όσων πλήττονται από τη δράση της ΔΕΗ ΑΕ.

Χτες το πρωί, κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Καλαϊτζόπουλο, γραμματέα της ΚΟ ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, περιόδευσε στον ΑΗΣ Αμυνταίου και στα Ορυχεία Αμυνταίου, Νότιου Πεδίου, Καρδιάς. Ενημέρωσαν για τις νέες ανατροπές που θα προκύψουν στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και για τις συνολικότερες επιπτώσεις που θα έχει στο λαό η υλοποίηση των σχεδίων της ΔΕΗ ΑΕ.

Η εξόρμηση συνεχίστηκε το απόγευμα στα χωριά Ακρινή, Αγιο Δημήτριο και Ρυάκιο, όπου οι κάτοικοι μήνες τώρα παλεύουν διεκδικώντας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, μετεγκατάσταση των οικισμών τους και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που έχει προκαλέσει η ΔΕΗ με τη δέσμευση των γεωργικών εκτάσεων και τη μετατροπή τους σε ορυχεία. Ο Γ. Μητσιάκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μίλησε με τους κατοίκους και προειδοποίησε ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών κυβέρνησης - κεφαλαίου θα έχει σαν αποτέλεσμα την όξυνση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται ή άμεσα προκαλούνται από τη δράση της ΔΕΗ ΑΕ. Η κυριαρχία της ιδιωτικοοικονομικής λογικής στη λειτουργία της ΔΕΗ θα ενισχύσει την αρνητική στάση της απέναντι στα αιτήματα του λαού της περιοχής για αποκαταστάσεις εδαφών και μετεγκαταστάσεις οικισμών. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ